YÜKSEL BASAR
Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü sporcuları bir altın iki gümüş madalya kazandılar.
Erzincan’da cuma günü başlayan ve dün yapılan müsabakalar ile sona eren Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda Türkiye genelinden 550 sporcu mücadele etti. Katılımın son derece yoğun olduğu şampiyonada Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübünden sekiz sporcu madalya mücadelesi verdi.

57 kiloda mindere çıkan yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda derece yapan sonra sakatlık ve formsuzluk nedeni ile uzun süredir kürsüye çıkamayan Engin Çetin çok zorlu maçlar sonunda tüm rakiplerini yenerek altın madalya kazandı ve güzel bir dönüşe imza attı.

70 kiloda Bilal Akbıyık ve 125 kiloda Mustafa Tayyip Küçük ise final maçında rakiplerine yenilerek gümüş madalya kazandılar. 86 kiloda ise Muhammet Ali Eryücel madalya maçını kaybederek beşinci oldu. Gençler Türkiye Şampiyonası’nda sekiz sporcu ile mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan dört sporcu Uluslararası Turnuvalarda mücadele ederek milli takıma girme yolunda büyük bir avantaj yakaladılar.