HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ercan, Kulüp Başkanı Fatih Özcan’ın şahsı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara cevap verdi ve söylenenlerin yarısının yalan diğer yarısının ise yanlış olduğunu belirterek yönetimdeki görevinden bugün istifa edeceğini söyledi.


Mustafa Ercan konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında Çorum Belediyesinin temsil ve karar makamının kendisi olmadığını bu nedenle otobüs tahsis edilmesi, belediye personellerinin görevlendirilmesi ya da herhangi bir kimseyi Belediye'de işe almak gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek ‘Dolayısıyla, başkanın açıklamasında değindiği güvenlik personelinin görevlendirilmesi, tesislerin bakımı ve giderleri, stadın giderleri, otobüs tahsis edilmesi, kamyon garajının durumu gibi meseleler ne Kulüp'teki vazifemle ne de Belediye'deki görevimle ilgilidir’ dedi.


Yönetim Kurulu’nda amatör branşlardan sorumlu olarak görev yaptığını belirten Ercan ‘Yasa gereği Belediyeler sadece amatör spora maddi destek sağlayabiliyor. Çorum Belediyeside uzun yıllardır ilimizin diğer diğer amatör kulüplerine olduğu gibi Çorum Belediyespor’a da destek olmaktadır.
Gelişim Ligi takımlarının deplasman giderlerinin Yeni Çorumspor Kulübü olduktan sonra bizim nakit para desteği vermemiz yasal olarak mümkün değildir. Biz otobüs tahsisini yine yaptık ancak deplasman gideri için ödenek vermemiz mümkün olmadığını söyledik. Kulüp Müdürü futbol branşına ilişkin harcamalarda artık faturaların Çorum Belediyespor adına değil, şirket adına alınması gerektiğini söyledi. Şirket'in yaptığı bir harcamanın ödemesinin amatör branşların hesabından yapılabilmesi mümkün değildir.


Alt yapı antrenmanları için tahsis edilen şoför arkadaşında işine son verilmemi söz konusu değildir. Sadece futbolla ilgili çalışan hocaların ve diğer personelin şirketleşme ile birlikte ödemeleri amatör branşların hesabından yapılamayacağı için tebligat yapılmıştır hocalar çalışmalarına devam etmişlerdi fakat şoför arkadaş çalışmamıştır.


Yönetim Kurulu toplantısı hiç yapılmamış alınan kararlar üç dört kişi tarafından alınmıştır ve kulüp bu isimler tarafından yönetilmektedir. Amatör branşlarda çalışan tüm personelin Kasım ayı dahil maaşları ödenmiştir herhangi bir alacakları yoktur. Para benim hesabına değil Çorum Belediyespor hesabına gelmektedir. Federasyon’dan gelen para ise yaptığımız masrafların onda biri bile değildir.
Çorum Belediyespor’a bugüne kadar tamamen Belediyedeki amarlerimin takdirleri ile ve bir karşılık beklemeden hizmet ettim. Benden bu konularla ilgili bilgi almadı hatta telefonlarıma bile cevap vermedi. Böyle bir yönetimde görev almayacağımı ve bugün itibari ile istifa edeceğimi kamuoyuna duyururum’ dedi.


Ercan açıklamasının son bölümünde ise Başkanın açıklamalarından sonra sosyal medyada yapılan hakaretlerle ilgili olarak avukatın suç duyurusunda bulunacağı, bu açıklamalarda sonra tarafına gelebilecek maddi ve manevi zararların birinci derece şüphelisinin kendisi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi