HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyesi Dünya İkincisi olan güreşcisi Fatih Erdin’e görkemli bir karşılama töreni düzenledi ve arsa hediye etti. Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılan Dünya Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası’nda finalde yenilerek ikinci olan ve gümüş madalya kazanan Fatih Erdin dün Anitta Otel önünden başlayarak üstü açık araçla bir şehir turu attı ve ardından da Belediye önünde düzenlenen törene katıldı.
Törene Vali Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan ile Belediye Birim Müdürleri, güreş camiası antrenör ve sporcular ile milli güreşçinin ailesi ve Çorumlu güreş severler katıldılar.

Mehter eşliğinde alanda karşılanan Fatih Erdin daha sonra hazırlanan platforma çıkarak burda kısa bir konuşma yaptı. Erdin, Macaristan’da yapılan Dünya Şampiyonasında ikinci olarak gümüş madalya kazandığını belirterek altını kaçırdığını için üzgün olduğunu ancak önümüzdeki yıllarda Çorum’a ve Türk halkına şampiyonluk sevincini yaşatacağını söyledi. Erdin, kendisinin bu günlere gelmesinde büyük katkısı olan  başta antrenörü Ruşen Çetin ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ile sporcu arkadaşlarına ve hepsinden önemlisi Çorum Belediyespor’da güreşe verdiği katkı ile bu başarıların alınmasında büyük pay sahibi olan Zeki Gül’e teşekkür etti ve kendisini bu mutlu gününde yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Törende daha sonra konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise, Çorum’da güreşin gelişmesinde Çorum Belediyespor’un güreş branşına verdiği katkı ile zirve yaptığını belirterek ‘Belediye güreş takımı kurulmadan önce yetişen şampiyon sporcular Ankara ve İstanbul’a gidiyordu. Bugün ise Çorum Güreş Eğitim Merkezi’nden yetişen ve halende Çorum adına mindere çıkan Fatih Erdin kardeşimizin başarısını hep birlikte kutluyoruz. Fatih Erdin Çorum adına güreşen ve bunu Dünya ikinciliği ile süsleyen il güreşçimiz oldu, Kendisini kutluyor önümüzdeki yıllarda şampiyonluklar bekliyoruz’ dedi.

Vali Necmettin Kılıç ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi arasında çok iyi bir çalışma ortamı olduğunu bu başarınında bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Kılıç, göreve başladığı günden itibaren Çorum Belediyesinin spora ve özellikle güreşe önem verdiğini gördüğünü ata sporuna verilen bu değerin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Vali Kılıç Dünya ikinciliğini gibi büyük bir başaryı elde eden Fatih Erdin’i ve ona emek veren herkesi kutladığı konuşmasının son bölümünde ise helallik istedi.

Vali Kılıç iki yıldır görev yaptığı Çorum’da nöbet değişimi yapacaklarını ve bugün veda edeceğini belirterek görev  yaptığı süre içinde tüm Çorum halkından helallik istedi. 

Bu konuşmanın ardından ise Vali Necmettin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye tarafından Fatih Erdin’e hediye olarak verilen arsanın tapusunu verdiler. Tören sonunda Dünya ikincisi Fatih Erdin ile minik güreşçiler ve diğer vatandaşlar fotoğraf çekinmek için sıraya girdiler.

Editör: Haber Merkezi