HA­LİL ÖZ­TÜRK

Rus­ya’da ya­pı­lan İşit­me En­gel­li­ler Dün­ya Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı’nda Ço­rum Genç­liks­por ku­lü­bü spor­cu­su Eren Uzun ikin­ci ola­rak gü­müş ma­dal­ya ka­zan­dı.

Adil Can­de­mir Gü­reş Eği­tim Mer­ke­zi’nde ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren Eren Uzun Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sın­da ser­bes ve gre­ko­ro­men stil­de kür­sü­ye çık­ma­yı ba­şar­mış­tı.

Bu ba­şa­rı­sı ile mil­li ta­kı­ma gir­me­yi ba­şa­ran Eren Uzun dün gre­ko­ro­men stil 56 ki­lo­da min­de­re çık­tı. Fi­na­le ka­dar maç­la­rı­nı ka­za­na­rak yük­sel­me­yi ba­şa­ran Eren Uzun fi­nal­de ra­ki­bi­ne ye­ni­le­rek ikin­ci ol­du ve gü­müş ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du.
Eren Uzun bu­gün ise ser­best stil ka­te­go­ri­sin­de ikin­ci kez min­de­re çı­ka­cak. Gre­ko­ro­me­ne gö­re ser­best stil­de da­ha ba­şa­rı­lı olan Eren Uzun’un he­de­fi ser­best stil­de al­tın ma­dal­ya ka­za­na­rak şam­pi­yo­na­yı iki ma­dal­ya ile ka­pat­mak.
Adil Can­de­mir Gü­reş Eği­tim Mer­ke­zi An­tre­nö­rü Bü­lent Tuz­cu spor­cu­su­nun per­for­man­sın­dan ve el­de et­ti­ği ba­şa­rı­dan son de­re­ce mut­lu ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek ser­best stil­de al­tın ma­dal­ya ka­za­na­ca­ğı­na inan­dı­ğı­nı söy­le­di.