Halil ÖZTÜRK

Romanya’nın Bükreş şehrinde devam eden Avrupa Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Fatih Erdin üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Eleme maçlarını kazanarak yükseldiği yarı final maçında Moldovalı rakibine çok şanssız bir şekilde yenilerek finale yükselme fırsatını kaçıran Fatih Erdin bronz madalya maçında ev sahibi Romanya’dan  Nihai Nicolae Palaghıa’yı 8-2 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.
Rakibi önünde maça çok hızlı başlayan Fatih Erdin ilk dakika içinde rakibini minder dışına taşıdı ve 1-0 öne geçti. Hemen ardından önce bastırdı ve çırparak skoru bir anda 5-0 yaptı. İlk yarının son bölümünde rakibini bir kez daha bastırarak iki puan alan Fatih Erdin ilk yarıyı 7-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda ise Romen güreşçinin puan alma çabası karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyan Fatih Erdin fiziği ile rakibine sayı imkanı vermedi. Bu devrede rakibini bir kez daha minder dışına taşıyarak 8-0 üstünlüğü yakalayan Fatih Erdin bitime beş saniye kala rakibinin bastırmasına izin vermedi ve maçı 8-2 kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Bu sıklete Rus Vladislav Valıev birinci olurken Moldova’dan Piort Ianulov ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Türk Güreş milli takımı on sıkletten yedisinde kürsüye çıkmayı başardı ve Rusya’nın ardından takım halinde ikinci olarak son yılların en büyük başarısına imza attı.