HALİL ÖZTÜRK

Romanya’nın Bükreş şehrinde devam eden Büyükler Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda 86 kiloda milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Fatih Erdin yarı final maçını kaybetti ve bugün bronz madalya için mindere çıkacak.

Fatih Erdin şampiyonada ilk turu bay geçti. İkinci turda Ukraynalı rakibi Mraz Dzhafarian karşısında adeta şov yaptı. Rakibi önünde maça fırtına gibi başlayan Fatih Erdin henüz 1. dakikada 39 saniye dolduğu anda rakibine 10-’lık teknik üstünlük kurarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Çeyrek final maçında Finli rakibi Heinov karşısında maça yine hızlı başladı ve ilk bir dakika içinde bastırmalar ile 6-0 öne geçti. İlk yarının kalan bölümünde rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi ve bu devreyi 6-0 önde tamamladı. İkinci devreye Finli güreşçi atak başladı ancak rakibini iyi bloke eden Fatih Erdin ona sayı izni vermedi. Son bölümde bir kez daha bastırarak skoru 8-0 yapan Fatih Erdin bu skorla maçtan galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Yarı finalde Moldova’lı Piotr Ianulov ile karşılaşan Fatih Erdin maça iyi başladı ve rakibi önünde ilk dakikada 1-0 öne geçti. Maçta kontrolü elinde bulunduran milli güreşçi rakibine koltuk altı geçmek isterken karşı hamle ile altta kaldı ve köprü pozisyonunda kaldı. Moldovalı güreşçi iyi yakaladığı pozisyonda Fatih Erdin’i bırakmadı ve tuş ederek finale yükselen sporcu oldu.

Fatih Erdin bugün akşam seansında Romanya’dan Mihai Nicolae Palaghıa ile İsrail’den Uri Kalashnikov maçının galibi ile bronz madalya maçına çıkacak.