HALİL ÖZTÜRK
Hitit Üniversitesi Çorum’u ve büyük organizelerde başarı ile temsil eden ve madalya kazanan sporcuların isimlerini dersliklere verme geleneğini Fatih Erdin ile sürdürdü.  Geçtiğimiz yıl Büyüklerde Dünya ikincisi olan  milli güreşçi Fatih Erdin’in ismi Hitit Üniversitesinde derslikten birine verildi.


Çorum’un sporcularına büyük önem veren Hitit Üniversitesi daha öncede Tevfik Kış, Mahmut Atalay, Adil Candemir Nazmi Avluca, gibi şampiyonaların isimlerini dersliklere vermişti. Bu geleceği sürdüren Hitit Üniversitesi bu kez de Dünya ikincisi Fatih Erdin’in ismini düzenlenen törenle bir dersliğe verdi.
Törene Türkiye Güreş federasyonu başkanı Musa Aydın, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr. Faruk Yamaner, Olimpiyat şampiyonu ve eski güreş federasyonu başkanı Ahmet Ayık, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyesi Gençlikspor Başkanı Nadir Solak, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ve Bahçelievler Spor Kulübü Başkanı Hacı Yusuf Yıldırım katıldı.


Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Hitit Üniversitesi’ne bu düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür etti ve bunun örnek olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi