YÜKSEL BASAR
Liseli Genç Kızlar Voleybol’da Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi bu yılda şampiyonluğu kazandı. Final maçında İnönü Anadolu Lisesi önünde zorlanmadan 3-0 galip ayrıyan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi şampiyonluğu kazandı.


Dört grupta toplam 16 okulun mücadele ettiği Liseli Genç Kızlar voleybol il birinciliğinde grup larında birinci olan dört takım yarı finalde çapraz olarak karşılaştılar. Yarı final maçlarını kazanan iki okul Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile İnönü Anadolu Lisesi takımları şampiyonluk için karşılaştılar.
Rakibi önünde maça çok iyi başlayan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi rakibi önünde ilk sette zorlanmadı ve 25-10 gibi farklı skorla ilk seti alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette İnönü Anadolu Lisesi savunmada daha az hata yaparak sete ortak olma istedi ancak hücumda daha etkili bir görüntü ortaya koyan Osmancık temsilcisi bu setide 25-17 alarak 2-0 üstürlüğü yakaladı.


Üçüncü sette ise İnönü Anadolu Lisesi maça ortak almak için iyi mücadele etmesine karşın tecrübeli isimlerden kurulu rakibi önünde hücumdaki etkili oyununu bu settede devam ettirerek bu seti 25-20 maçıda 3-0 kazanarak şampiyonluğu kazandı.
Final maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren okullara kupaları sporculara ise madalyaları verildi.