HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor, Bucaspor deplasmanında öne geçmesine karşın yine orta saha ve savunmada inanılmaz hatalar sonucunda rakibine 2-1 mağlup olarak zirve yolunda çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Kırmızı Siyahlı takımda kalede Onurcan yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tutan isim olurken ev sahibi takım ise taraftarının desteği ile baskılı bir futbol ortaya koydu.
İlk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlanan Yeni Çorumspor savunmada yaptığı hatalar ile önce kalesinde mutlak bir pozisyonu yaşadı ardından da penaltı yaptırdı. İki pozisyonda da Onurcan rakibe gol izni vermedi. Yakup’un rakip savunmanın hatasını iyi değerlendirerek attığı golle öne geçen Yeni Çorumspor buna rağmen oyunu tutmakta ve rakibe baskı yapmakta yine başarılı olamadı.
İlk yarının son dakikalarında üç savunma oyuncusunu çalımlayarak beraberlik golünü atan ev sahibi takım soyunma odasına bunun morali ile girdi. İkinci yarıya hücumda yine hiç bir varlık gösteremeyen Mikail’in yerine Barış’ı alarak başlayan kırmızı siyahlı takım yine topa sahip olmakta başarılı olamadı.
Bucaspor’un baskılı oynadığı bölümlerde bu kez Eşref’in eline çarpan topa maçın hakemi ikinci kez penaltı noktasını gösterdi ve 67. dakikada Bucaspor öne geçti. Sonraki bölümde ise daha çok öne çıkan Yeni Çorumspor Barış’ın kaleci tarafından düşürüldüğü pozisyonda maçın hakemi devam diyerek skandal bir karara imza attı.
Son dakikalardaki baskısı sonuç vermeyince Yeni Çorumspor zirveye yaklaşmak adına büyük bir fırsatı Bucaspor deplasmanından puansız dönerek kaybetti. Maçı Başkan Fatih Özcan ile birlikte 2. Başkan Mustafa Şeker, Yönetim Kurulu üyeleri Salim Koldaş ve Mustafa Ercan, Sportif Direktör Hamit Işık, Kulüp Menajeri Oğuzhan Yalçın ile iki bin kadar Bucaspor taraftarı ile İzmir ve çevre illerden gelen 50 kadar Çorumlu futbol sever izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
10. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Çorumspor atağında Kerem topla hareketlendi yerden ortaya çıkardığı topla Yakup ceza sahası sağ köşesinde buluştuğu anda yerden sert vurdu az farkla auta gitti.


13. dakikada Bucaspor İsa ile etkili geldi. Orta alandan aldığı topla çalımlarla ceza sahasına kadar geldi kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldığı anda yerden sert vurdu kaleci iki hamlede topa sahip olarak rakibe gol izni vermedi.

26. dakikada ev sahibi takım yine gole çok yaklaştı. Bu dakikada Kemal savunmada rakibine çalım yapmak isterken baskı yapan İsa topla ceza sahasına girdi yine Onurcan ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Onurcan köşeden tokatladı buna rağmen ağlara gitmekte olan topu Uğur son anda kayarak çizgi üzerinden kornere çıkartarak kalesini mutlak bir golden kurtardı.

27. dakikada Yeni Çorumspor Yakup ile öne geçti. Bu kez Bucaspor savunmasının büyük hatasında topu kapan Yakup topla ceza sahası sağından içeri girdi ve yerden sert bir vuruşla topu köşeden Bucaspor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
35. dakikada Bucaspor penaltı atışı kazandı. Bu dakikada ev sahibi takımın kazandığı korner atışında top oyuna girmeden önce ceza sahası içinde Uğur’un rakibini çektiğini gösteren maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı Yıldıray kullandı kaleci Onurcan soluna gelen topa mükemmel bir hamle ile köşeden tokatladı ve Bucaspor’a gol izni vermedi.
43. dakikada Bucaspor golü buldu. Sol kanattan Cuma topla hareketlendi Yeni Çorumspor oyuncularını elini kolunu sallıyarak geçti altı pasa kadar geldi ve yerden sert bir vuruşla topu köşeden ağlara göndererek ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı bu golle Bucaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
69. dakikada Bucaspor ikinci penaltıyı kazandı. Bu dakikada sağ kanattan gelişen Bucaspor atağında oyuna yeni giren Eşref’in topu elle oynadığını belirten hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Bu kez atışı kullanmak üzere İsa topun başına geçti kaleci Onurcan ve topu ayrı köşelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
72. dakikada ev sahibi takıma iki penaltı düdüğü çalan maçın hakemi Sezer Polat Yeni Çorumspor’un mutlak pozisyonunda aynı cesareti gösteremedi. Savunma arkasına atılan topla buluşan Barış kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda Kemal tarafından direk müdahele ile yere indirildi. Kırmızı Kart penaltı beklerken maçın hakemi devam diyerek sıkandal bir karara imza attı.
75. dakikada sol kanattan gelişen Yeni Çorumspor atağında Yakup sol çaprazda buluştu yerden uzak köşeye sert vurdu kaleci Kemal Mert iki hamlede topa sahip oldu.
90+2. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Kıvanç’ın ortasında Volkan penaltı noktasına yakın noktadan kafayı vurdu top üst direği sıyırarak auta gitti.
Maçın kalan bölümünde Çorumspor’un çabası sonuç vermedi ve kırmızı siyahlılar zirve yolunda çok önemli bir haftayı puansız kapattılar.