HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por se­zo­nun ilk ma­çın­da sa­ha­sın­da Muğ­las­por’u ikin­ci ya­rı­da Ya­kup Al­kan’ın aya­ğın­dan bul­du­ğu iki gol­le 2-1 ye­ne­rek li­ge üç pu­an­la baş­la­dı. Kır­mı­zı Si­yah­lı­lar fut­bol­cu­lar ola­rak tat ver­me­se­de se­zo­nun ilk ma­çın­da alı­nan ga­li­bi­yet son de­re­ce önem­li.
Tek­nik Di­rek­tör Fah­ret­tin Say­han’ın ba­ba­sı­nın ve­fat et­me­si ne­de­ni ile bu­lun­ma­dı­ğı maç­ta Ço­rum Be­le­di­yes­por se­zo­nun ilk ma­çı­na bek­len­di­ği ter­tip­le çık­tı. Ra­ki­bi önün­de ma­çın ilk da­ki­ka­la­rın­dan iti­ba­ren özel­lik­le or­ta sa­ha­da to­pa sa­hip ol­mak­ta zor­la­nan kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım­da ka­nat­lar­da oyu­na kat­kı ve­re­me­yin­ce po­zis­yon üret­mek­te zor­lan­dı.
Ko­nuk Muğ­las­por ise Ço­rum Be­le­di­yes­por’a ön­de ba­sa­rak oyun kur­ma­sı­na izin ver­me­di ve ha­ta­ya zor­la­dı. İlk ya­rı­da iki ta­kım­da hü­cum­da faz­la et­ki­li ola­ma­dı ve dev­re 0-0 be­ra­be­re bit­ti. İkin­ci ya­rı­da iki ta­kım­da da­ha çok go­lü dü­şün­me­ye baş­la­dı. 52. da­ki­ka­da pe­nal­tı­dan Ya­kup Al­kan’ın go­lü ile öne ge­çen Ço­rum Be­le­di­yes­por son­ra­ki bö­lüm­de oyu­nun kon­tro­lü­nü ra­ki­bi­ne kap­tır­dı.
Et­ki­li ge­len Muğ­las­por’un 71. da­ki­ka­da bul­du­ğu be­ra­ber­lik go­lü kır­mı­zı si­yah­lı ca­mi­aya şok et­ki­si ya­rat­tı. Bu şo­kun et­ki­si kı­sa sür­dü ve iki da­ki­ka son­ra Ya­kup Al­kan’ın yak­la­şık 30 met­re­den at­tı­ğı gol ile öne ge­çen kır­mı­zı si­yah­lı­lar ka­lan bö­lüm­de ecel ter­le­ri dök­se­de ra­ki­bi­ne be­ra­ber­lik şan­sı­nı ta­nı­ma­dı ve sa­ha­dan 2-1 ga­lip ay­rı­la­rak se­zo­na üç pu­an­la baş­la­ma­yı ba­şar­dı.
Ço­rum Be­le­di­yes­por - Muğ­las­por ma­çı­nı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül, Ço­rum­Be­le­di­yes­por Baş­ka­nı Fa­tih Öz­can, 2. Baş­kan Mus­ta­fa şe­ker Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­mit Işık ile bir­lik­te yak­la­şık iki bin ka­dar Ço­rum­lu fut­bol se­ver iz­le­di.

MAÇ­TAN DA­Kİ­KA­LAR:
17. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por et­ki­li gel­di. Bu da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ce­za sa­ha­sı­na ya­pı­lan or­ta­da sa­vun­ma­dan se­ken top­la Ya­kup Al­kan bu­luş­tu dö­ne­rek sert vur­du ka­le­ci Ba­rış son an­da to­kat­la­dı dö­nen top­la Em­rah bu­luş­tu çap­raz po­zis­yon­da or­ta­ya çı­kar­mak ye­ri­ne ka­le­ye vur­du top yan ağ­lar­da kal­dı.
30. da­ki­ka­da sa­vun­ma­dan atı­lan uzun top­ta sa­vun­ma­da Akın to­pa ham­le yap­mak ye­ri­ne ge­ri çe­kil­di ara­ya gi­ren Çağ­la­yan yer­den sert vur­du top di­re­ğin di­bin­den az fark­la au­ta git­ti.
İlk ya­rı ta­kım­la­rın ça­ba­sı so­nuç ver­me­di ve so­yun­ma oda­sı­na 0-0 be­ra­ber­lik­le gir­di­ler.
İkin­ci ya­rı­ya ko­nuk ta­kım et­ki­li baş­la­dı. 49. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan İs­ma­il top­la ce­za­sı­na gir­di son çiz­gi­den or­ta­la çı­kar­dı­ğı to­pa Ço­rum Be­le­di­yes­por sa­vun­ma­sı bom boş du­rum­da Ra­ma­zan do­ku­na­ma­dı ve top uzak kö­şe­den ta­ca git­ti.
52. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por pe­nal­tı ka­zan­dı. Or­ta alan­dan top­la ha­re­ket­le­nen Eren son an­da ka­ya­rak to­pu Em­rah’ı bı­rak­tı bu fut­bol­cu­da to­pun ge­li­şi­ne sert vur­du sa­vun­ma­da Öme­ril Fa­ruk’in eli­ne çarp­tı ma­çın ha­ke­mi pe­nal­tı nok­ta­sı­nı gös­ter­di. Atı­şı Ya­kup kul­lan­dı to­pu ve ka­le­ci­yi ay­rı kö­şe­le­re gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çi­ren go­lü at­tı.
68. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por ikin­ci go­le çok yak­laş­tı. Sol ka­nat­tan Em­rah top­la ha­re­ket­len­di ar­ka di­re­ğe çok gü­zel çı­kar­dı ar­ka di­rek­te Mi­ka­il bom boş du­rum­da ka­fa­yı çok kö­tü  vur­du yan­dan au­ta at­tı.
71. da­ki­ka­da Muğ­las­por be­ra­ber­lik go­lü­nü bul­du. Bu da­ki­ka­da or­ta alan­dan top­la Çağ­la­yan ce­za sa­ha­sı­na ka­dar gel­di sa­vun­ma­dan se­ken toh Ra­ma­zan’ın önün­de kal­dı bu fut­bol­cu­nun sert vu­ru­şun­da top kö­şe­den Ço­rum Be­le­di­yes­por ağ­la­rı­na git­ti ve skor 1-1 ol­du.
73. da­ki­ka­da Ya­kup Al­kan yi­ne sah­ne al­dı. Sa­vun­ma­dan Akın’ın uzun to­pun­da Ya­kup Al­kan yak­la­şık 30 met­re­ye ya­kın me­sa­fe­den sır­dı dö­nük po­zis­yon­da al­dı dö­ne­rek ha­va­da­ki to­pa vur­du ka­le­ci Po­lat önün­de se­ken to­pa ham­le yap­tı an­cak kö­şe­den ağ­la­ra git­ti ve skor 2-1 ol­du.
90+4. da­ki­ka­da Muğ­las­por be­ra­ber­lik go­lü­ne çok yak­laş­tı. Sol ka­nat­tan ce­za sa­ha­sı­na ya­pı­lan or­ta­da Ber­kay ka­fa ile in­dir­di Mus­ta­fa kö­şe­ye gön­der­di ka­le­ci Onur­can son an­da dok­san­dan to­pu kor­ne­re çel­di ve ma­çın sko­ru­nu be­lir­le­di.: 2-1


İlk maç ilk galibiyet sevinci

HARUN AKKAYA
Ço­rum Be­le­di­yes­por’da se­zo­nun ilk ma­çın­da alı­nan Muğ­las­por ga­li­bi­ye­ti bü­yük se­vinç ya­şat­tı. Ma­çın ar­dın­dan sa­ha­da tri­bün­de­ki ta­raf­tar­la­rı ile bir­lik­te üç pu­an se­vin­ci­ni ya­şa­yan kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım da­ha son­ra ise so­yun­ma oda­sın­da bu se­vin­ci sür­dür­dü. Oy­na­yan oy­na­ma­yan tüm fut­bol­cu­la­rın ka­tıl­dı­ğı so­yun­ma oda­sın­da­ki se­vinç­de or­ta­ya ol­duk­ça renk­li gö­rün­tü­ler çık­tı. Tek­nik He­yet ve tüm ku­lüp ça­lı­şan­la­rı­da bu se­vin­ci or­tak ol­du­lar ve gü­zel bir gö­rün­tü ver­di­ler.