Çorum FK yeni sezonun ilk maçında pazar günü sahasında Diyarbekirspor ile karşılaşacak.

Yeni sezona mutlak şampiyonluk hedefi ile hazırlanan ve oldukça tecrübeli bir kadro oluşturan kırmızı siyahlı kulüp sezona mutlak galibiyet ile başlamak istiyor.

Yeni sezon hazırlıklarının ilk üç etabını Teknik Direktör Aykan Atik yönetiminde yapan daha sonra yaşanan ayrılığın ardından Ahmet Yıldırım ile son etap çalışmalarını tamamlayan kırmızı siyahlı takımda tek düşünce galibiyet. Çorum FK’da bu maçta sakatlıkları bulunan ve ilk yarıyı kapatan Muhammed ile Kıvanç ve Berkay ile sakatlıktan yeni çıkan Emre yarınki maçta forma giyemeyecekler. 

Konuk Diyarbekirspor ile geçtiğimiz yıl 3. ligde şampiyon olarak yükseldiği 2. ligde zirve mücadelesi vermek istiyor. Kulüp Başkanı’nın aynı zamanda Tuzlaspor kulübününde başkanı olması nedeni ile güçlü bir kadro kuran konuk takım da ligin ilk maçında kazanarak sezona moralli başlamak istiyor. Diyarbekirspor takımının teknik heyetinde Çorum futbolundan yetişen ve bir çok kulüpte forma giydikten sonra antrenör olarak geçen sezon Diyarbekirspor’da göreve başlayan Yaşar Kabakçı ve Kenan Aşkan da görev yapıyor. Ayrıca Diyarbekirspor’da Çorumlu futbolcu Nurettin Çağlar’da memleketinin takımına karşı üçüncü kez forma giyecek.

Bu maçın diğer iki özelliği ise Çorum FK ilk kez yeni stadyumunda taraftarı ile buluşacak. Geçtiğimiz sezonu seyircisinden yoksun olarak bu sahada oynayan kırmızı siyahlı takım % 50 kapasite ilede olsa ilk kez yeni stadyumunda taraftarı ile buluşacak. Diğer özelliği ise maçın Çorum’da ilk kez bir resmi maç gece oynanacak.

Saat 20:00’da Yeni Şehir Stadyumunda başlayacak Çorum FK - Diyarbekirspor maçını İzmir bölgesi genç hakemlerinde Reşat Onur Coşkundere yönetecek.