HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por kos­ko­ca ikin­ci ya­rı­yı evin­de ga­li­bi­yet ala­ma­dan ta­mam­la­dı. Kır­mı­zı Si­yah­lı­lar bu se­zon sa­ha­sın­da oy­na­dı­ğı son maç­ta Kı­zıl­ca­bö­lüks­por ile 0-0 be­ra­be­re ka­la­rak lig­de­ki 17. be­ra­ber­li­ği­ni al­dı. Grup­ta play-off oy­na­ma­ya ga­ran­ti­le­yen Kı­zıl­ca­bö­lüks­por kar­şı­sın­da to­pa sa­hip olan an­cak po­zis­yon bul­mak­ta zor­la­nan Ço­rum Be­le­di­yes­por ra­kip ka­le­de en et­ki­li ata­ğı­nı 90+3. da­ki­ka­da bul­du. Ko­nuk ta­kım ise özel­lik­le ikin­ci ya­rı­nın or­ta­la­rın­da 3-4 ta­ne mut­lak po­zis­yon­dan ya­rar­la­na­ma­dı.
Kır­mı­zı Si­yah­lı ta­kım Düz­yurt­spor ma­çın­dan fark­lı ola­rak or­ta sa­ha­da Oğuz­han’ın ye­ri­ne Se­lim for­ma giy­di. Ma­çın ilk da­ki­ka­sın­da iki ta­kı­mın­da kar­şı­lık­lı bi­rer po­zis­yon bul­du. Bu po­zis­yon­lar­dan iki ta­kım­da go­lü bu­la­ma­dık­tan or­ta alan mü­ca­de­le­si şek­lin­de ge­çen maç­ta ko­nuk ta­kım hü­cu­ma da­ha çok çık­tı an­cak bu bö­lüm­de Ço­rum Be­le­di­yes­por sa­vun­ma­sı­na ra­ki­bi­ne faz­la şans ver­me­di.
İkin­ci ya­rı­da ise Kı­zıl­ca­bö­lüks­por or­ta alan­da Anıl’ın yön­len­dir­di­ği atak­lar­la et­ki­li ola­rak gel­me­ye baş­la­dı ve bu po­zis­yon­lar­da sa­rı kır­mı­zı­lı ta­kım son vu­ruş­lar­da ba­şa­rı­lı ola­ma­yın­ca Ço­rum Be­le­di­yes­por oyun­da kal­dı. Ma­çın uzat­ma da­ki­ka­la­rın­da Ço­rum Be­le­di­yes­por Do­ğan Can ile ya­ka­la­dı­ğı net po­zis­yon­dan ya­rar­la­na­ma­yın­ca kar­şı­laş­ma baş­la­dı­ğı gi­bi gol­süz be­ra­ber­lik­le so­na er­di.
Kar­şı­laş­ma­yı beş ka­dar Ço­rum­lu fut­bol se­ver ile bir­lik­te 

MAÇ­TAN DA­Kİ­KA­LAR:
1. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ge­li­şen Kı­zıl­ca­bö­lüks­por ata­ğın­da Mus­ta­fa Et­hem’in pa­sın­da Mus­ta­fa Al­tun ce­za sa­ha­sı için­de top­la bu­luş­tu ka­le­ci ile baş ba­şa kal­dı­ğı an­da vu­ru­şun­da ka­le­ci Ser­can’dan dö­nen to­pa tek­rar ay­nı fut­bol­cu vur­du bu kez çiz­gi üze­rin­den Ya­kup Ka­yış göğ­sü ile son an­da çı­kar­dı ve ka­le­si­ni mut­lak bir gol­den kur­tar­dı.
2. da­ki­ka­da sağ ka­nat­tan ge­li­şen Ço­rum Be­le­di­yes­por ata­ğın­da Ya­sin top­la bu­luş­tu ce­za sa­ha­sı­na yak­laş­tı ra­ki­bin­den kur­tul­du­ğu an­da sol aya­ğı ile uzak ka­le di­re­ği­ne pla­se­le­di ka­le­ci Ci­han son an­da kö­şe­den kor­ne­re çe­le­rek go­le izin ver­me­di.
45+3. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ge­li­şen atak­ta sa­vun­ma ar­ka­sı­na atı­lan uzun top­ta Ya­kup Yi­ğit’in ha­ta­sın­da top­la bu­lu­şan Mus­ta­fa Et­hem çap­raz po­zis­yon­da to­pu ha­va­da sert vur­du top uzak ka­le di­re­ği­nin di­bin­den au­ta git­ti.
İlk ya­rı­da ta­kım­la­rın ça­ba­sı so­nuç ver­me­di ve so­yun­ma oda­sı­na 0-0 be­ra­ber­lik­le gir­di­ler.
68. da­ki­ka­da Kı­zıl­ca­bö­lüks­por go­le çok yak­laş­tı. Bu da­ki­ka­da sağ ka­nat­tan ge­li­şen sa­rı kır­mı­zı­lı ta­kım ata­ğın­da Ali son çiz­gi­ye in­di yer­den or­ta­ya çı­kar­dı­ğı to­pa kim­se do­ku­na­ma­dı ar­ka di­rek­te bom boş du­rum­da İl­yas do­kun­du to­pu boş ka­le ye­ri­ne üst­ten au­ta gön­de­re­rek zor ola­nı ba­şar­dı.
71. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ge­li­şen ko­nuk ta­kım ata­ğın­da Anıl’ın or­ta­sın­da al­tı pa­sa ya­kın nok­ta­da Sa­met bom boş yük­sel­di ka­fa­yı vur­du to­pu yan­dan au­ta gön­der­di.
75. da­ki­ka­da sağ ka­nat­tan Anıl’ın or­ta­sın­da al­ta pa­sa ya­kın nok­ta­da Mus­ta­fa Et­hem yi­ne bom boş po­zis­yon­da ayak içi ile to­pu kö­şe­ye gön­der­di top yan­dan az fark­la au­ta git­ti,
90+2. da­ki­ka­da or­ta alan­dan top­la ha­re­ket­le­nin Do­ğan Can sol­dan ile­ri çı­kan Ya­sin’in önü­ne bı­rak­tı bu fut­bol­cu­da çap­raz­dan ka­le­ye sert vur­du top üst­ten az fark­la au­ta git­ti.
90+4. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por maç­ta­ki en net po­zis­yo­nu bul­du. Sol ka­nat­tan top­la Oğuz­han ce­za sa­ha­sı­na gir­di yer­den sert vur­du top sa­vun­ma­dan sek­ti Do­ğan Can’ın önün­de kal­dı bu fut­bol­cu­da ya­kın me­sa­fe­den do­kun­du top yan di­re­ğin di­bin­den au­ta gi­din­ci maç baş­la­dı­ğı gi­bi gol­süz be­ra­ber­lik­le so­na er­di.