HALİL ÖZTÜRK
Çorum FK taraftar grupları Kocaelispor maçından 15 gün önce bir kampanya başlattılar. Kocaelispor maçı ‘Hatıra bilet’ kampanyasında seyircisiz oynanacak maçta satılacak biletlerle hem kulübe sahiplenme hemde ekonomik anlamda katkı verilmesi amaçlandı.

Kampanyaya tüm taraftar grupları destek verdiğini açıkladı ve ardından da canlı yayınla bu kampanyanın startı verildi. Hedef 19 bin olarak açıklandı ve ilk canlı yayında bir çok siyasi, iş adamı, esnaf ve taraftar kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar. Bu canlı yayın sonunda taahhüt verenlerin toplamı dört birin üzerinde oldu.

Taraftar grupları kampanyayı hem Çorum içinde hemde yurt içi ve yurt dışındaki Çorumlularada sosyal medya üzerinden duyuruldu. ÇFK Store kanalı ile irtibata geçenler belirtilen hesaba para yatırarak biletleri adreslerine gönderildi.
Kocaelispor maçı öncesi akşamı sona eren kampanyada hedeflenen 19 bin olmasına karşın kulüp tedbirli davranarak ilk etapta beş bin bilet bastırdı.Verilen taahhütler bile yerine getirilmezken bastırılan biletlerden sadece 1616 adedi satıldı. Çorum ve dışında yaşayan Çorumluların profesyonel liglerdeki tek takımına verilen önem ve destek bu kampanya ile bir kez daha ortaya çıktı. Çorum FK Başkanı Fatih Özcan bu kampanyada toplanan parayı örnek bir uygulamaya imza atarak alt yapıya aktardı. Satılan 1616 biletten elde edilen 16 bin 160 liralık gelir Sportif Direktör İsmail Atalay Baydur tarafından Kırmızı Siyahlı kulübün alt yapı koondinatörü Teknik Direktör Selim Sümer’e teslim edildi.