HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, Çorumspor ismi üzerinden yapılan ayak oyunları ile ilgili olarak yapacağı açıklamayı olay mahkemeye intikal ettiği için açıklayamayacağını söyled.

Özcan, Adliyespor maçından sonra Ankara’da açıklama yapacakları isimler bir araya geldiklerini belirterek ‘Bu olayların savcılığa intikal ettiği için açıklama yapamayacağımızı açıklamayı sadece savcılıkta ifade verirken açıklama yapacağımızıı söylediler bu lüzden bu konudaki açıklamaları savcılıkta söyleyeceğiz’ dedi.
Para ile ilgili bir konuşma yapmayacağım. Destek istemiyordun ya tek kuruş istemiyordun ya diye söylenecektir. Ben maddiyat ile ilgili konuşmayacağım. Ömer Balaban yönetiminden 340 bin lira borçla devraldım.  Toplam önceki yönetimden gelen gelir 745 bin lira bırakıldı. Biz ise bu sezonla ilgili olarak geriye dönüm olarak ödediğimiz rakam 1.115.466 lira ödeme yaptık. Gelir ve gider arasındaki fark ise 370 bin lira biz fazla ödedik.

Bu sezon için ise kulübün geliri şu gün itibari iye toplamda 714 milyon lira gelirimiz var toplam ödediğimiz rakam ise 4 milyon 259 bin lira ödeme yaptık ve yönetim olarak 3 milyon 544 bin lirayı bizler karşıladık. Yapacağımız kampın parasını bile ödedik.

Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık. Konuşanları er meydanına davet ediyorum. Buyursunlar orda burda değil genel kurulda konuşsunlar. Biz kulübü devralmadan önce yalnızlaştırma politikası start almıştır. Bu benimle ilgili bir karar olduğunu düşünüyorum. Önümü iliklemeyi el öpmeyi bilmiyorum, dik başlı bir tarzım vardır, hiç adamın adamı olmadım davanın adamı oldum. Doğru bildiğim yolda devam edeceğim. İnsanı insan olduğu için sevdim.
Onunla ilgili değişik yönetim tarzım olduğu için sevilmiyorum. Siyasiler beni rakip görüyorlar sanırım. Fatih Özcan’ın arkasında taraftardan başka kimse yoktur. Yalnızlaştırmayıda başardılar. Yıllardın stadın güvenliğini Belediye’nin güvenliği karşılardı biz geldik Emniyet itiraz etmiş Belediye personel göndermemeye başladı ve sekiz maçtır biz anlaşmalı firma elemanları ile güvenlik sağlamaya başladım.

Fatih Özcan bu kulübü kendi gücü ile ve kongre üyelerinin oyları ile aldı. Bana kulübü verenleri olağanüstü genel kurula bekliyorum. Yıllardır stadın elektriğini Belediye öderdi biz aldıktan sonra kesilme noktasına gelince öğrendik. U 15 ve U 16 takımları Tokat deplasmanına gidecek 1500 lira parayı ben veremem giden Fatih Özcan’dan alın diyor. 15-16 yaşındaki çocukların suçu ne uğraşacaksan Fatih Özcan ile uğraşın ne istiyorsunuz bu çocuklardan.

‘Mehmet Hoca’ya ‘Önce bana geleceksin’ diyerek ağlatmaya kimin hakkı var’

Dokuzuncu haftada Mehmet hoca istifa ettiğini bize bildirdi. Ankara’dan geldim kendisi ile görüştüm ve yaşadığı olay yüzünden olduğunu söyledi. Bir mekanda yemek yerken Mehmet Aurelio’nun yanına gelen üst dizey mülki amirlerinden birisi geldi ‘Çorum Belediyespor’a hoca olarak geliyorsan önce bana geleceksin önce beni ziyaret edeceksin’ diyerek beni fırçaladı gitti ben ayrılmak istiyorum’ dedi. Mustafa Şeker bey ile zorlu hocamızı ikna ettik. Kimseye soracak halim yok hocayı futbolcuyu çünki hesabını ben vereceğim.

Alt yapı maçlarındaki görevlilerin parası Federasyon’dan ödenek Belediye’ye gitmesine karşın dokuzunca aydan buyana ücretlerini ödememiş gidin Fatih Özcan’dan alın diyor. Alt yapı takımlarını sahalar arasında götüren futbolcuları taşıyan otobüsü altından çekiyor yıllardır bu kulüpten ekmek yiyen bir abimizi işten çıkartıyor. Bu çocukları yağmur altında bırakmaya el insaf diyoruz. 

‘Rakamlar önemli değil ancak niyetler ’

Burda konuştuğum rakamlar gerçekten çok küçük rakamlar ancak önemli olan bakış açısı. Her şeyi Fatih Özcan ödesin demek niyetin ne kadar açık olduğunu gösteriyor. Kamyon garajı hep Çorum Belediyespor adına işletilirdi. Yeni ihale süreci bizden habersiz yapılmış ve bizim haberimiz yok. Bunlar yalnızlaştırma politikasının somut örnekleri. Kulübü kurumsallaştırma adına gerekli tüm çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.
Alt yapı ile uğraşan Mustafa Ercan arkadaşımızın bu yaptıklarından dokuz yıl bu külübün başkanlığını yapmış onursal başkanımızın haberi olduğunu düşünmüyorum. Bu arkadaşla ilgili olarak bir yaptırım bekliyoruz Çorumspor camiası adına. 13-14 yaşındaki çocuklarıma kimse dokunamazlar. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum.

‘Arkamızdan konuşan herkesi genel kurula bekliyorum’

Olağanüstü Kongre Kararı aldık tarihi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Burası benim babamın malı değil. Birisi çıksın Fatih Özcan’ın desin bileyim. Ben bu kulübe talip oldum ve bugün bu noktaya getirdik. Bizler taahhüt ettiğimizi yerine getirdik. Arkamızdan konuşan herkesi genel kurula bekliyorum. Adaylıklarınızı bekliyorum. Borcu olmayan bir kulüp var ortada talip olan olursa çekilmeyen nametttir. Fatih Özcan’ın alacağını hiç önemsemeyin.

‘Çorum’un sayısız değeri var’

Ben genç Ahmet Ahlatçı abimizi örnek alıyorum. Onun gibi bu şehrin değerleri var Ece Seremik Erdem Çenesiz gibi Uğur Barlık gibi ismini sayamıyacağım bir çok değerimiz büyüğümüz var. Ahmet Ahlatçı abim O her zaman bu külübe desteğini verdi. Devre arasında Ahlatçı reklamı ile çıkmak istedik ancak Belediye Başkanımız Beltaş ile devam edelim dedi geçen sezon 1 milyon 500 bin lira artı kdv ile ödeme yapıldı bugün tek kuruş ödeme yapılmadı. İkinci yarı için bu firma ile devam edip etmeyeceğine yönetim kurulu karar verecektir. İşadamlarımıza verilen paranın harcamalarını şeffaf olarak açıklayarak gönül rahatlığa kulübe bağışta bulunsunlar.

‘Çorumspor isminin önüne kimse geçemez’

Kongreye şimdiden tüm milletvekillerimizi, valimizi, Belediye Başkanımızı, Sivil ToplumKuruluşlarınıTicaret Sanayi Odamızı taraftarlarımızı toyumuza bekliyorum. Orda mali ve sportif konuşmalar olacak adaylar bekliyorum inşallah Çorumspor’umuza. Kongre üyeleri Çorum Belediyesi çalışanları ağırlıklı.Hepimiz onların karşısına çıkalım. Bu kongrede Çorumspor isminin önüne Fatih Özcan’ı getirmeye çalışıyorlar buna son vereceğim.

‘Rumi başkanıda genel kurula bekliyorum’

Rumi Ispanak beyide genel kurula bekliyorum. Göreve devam edersek alacağım Çorumspor’u. Vergi ve SGK borçlarına o kadar af geldi o dönemde bunu çözerdik. Borcun ödenip ödenmemesi önemli değil. Biz onuda başaracağız, göstereceğimiz bir arkadaşımıza devretsin kulübü. Borçlar gelmeye devam edecek diyor şu anda da devam ediyorya tebligatlar. Olmazsa o isim değişikliği yapsın Yeni ismini o kullansın bizde Çorumspor yapalım. Genel Kurul’da bu konuyuda çözelim.

‘Fatih Özcan oyalanacak kişi değildir’

Fatih Özcan Çorumspor’dan popüler hale gelmiştir bu beni rahatsız ediyor. Bu koltukta oturmanın bir bedeli vardır bizde bunu ödüyoruz. Bizi yürekten seviyorlar olduğumuz gibiyiz dimdikiz. Çorumspor kimseye biat etmez ben burda olduğum sürece. Gerekirse bu yapanları isimlerini kongrede açıklarım. Sekiz haftadır maçımıza gelmiyorlar allah aşkına biz ne yaptıkda gelmiyorsunuz. Emniyet ile uğraşıyoruz. Mehmet hocada gelip konuşacak genel kurulda. Gerçekten çok yoruldum artık. Çeker gideriz olmazsa. Bulunduğumuz kulvarda şampiyonlar ligi ayarındayız amatör seviyeye inmeyeceğiz. Kim gelecek olursa olsun sadece prim vererek takımı oynatacaklar. Ankara’da Belediye Başkanımız ile birlikte otururken planlama yapıyorduk. Başkanımın telefonu çaldı arayan kişi ‘Adaylığın açıklanana kadar Fatih Özcan’ı oyala’ dedi. Bunu canlı kulağımızla duyduk. Arayan kişi Ömer Balaban’dı. Zeki Başkana döndüm ‘Fatih Özcan oyalanacak kişi değildir beni oyalıyorsun ben kulübü almıyorum’ dedim.

‘Muzaffer Külcü harbi Çorumspor sevdalısıymış’

Buradan siyasete girmek istemiyorum ancak. Eski Belediye Başkanımız eski Onursal Başkanımız Muzaffer Külcü’ye gerçekten çok teşekkür ediyorum. Onun döneminde de yöneticilik yaptım harbi Çorumspor sevdalısıymış onun zamanında çok güçlüydük. Niye istifa ettiğini bilmem Çorumspor kısmını konuşuyorum, Çorumspor sıkıntıya düştüğünde mahkeme kapılarında yargılandı.Çorumspor’un da Çorum Belediyespor’un da başka sahibi yokmuş. O gittikten sonra burayı allah korumuş kulüp kayyuma kalırmış biz olmasaydık. Oyalana oyalana bugünlere geldik.

‘Ben başkan olmadan Çorumspor 2. Lig’e çıkamaz diyen Mustafa Ercan kongrede aday ol’

Mustafa Ercan geçtiğimiz sezon ortasında Çorum Belediyespor’da görev yapmış olan Cüneyt Biçer’e ‘Ben başkan olmadan Çorumspor 2. lige çıkamaz’ diyen birisi. Burdan sesleniyorum Mustafa Ercan istifa et gel genel kurulda başkanlığa aday ol.