YÜK­SEL BA­SAR
Bad­min­ton’da bir ma­dal­ya da Hil­mi Can Şim­şek’den gel­di. 17 Yaş al­tı Bal­kan Bad­min­ton Şam­pi­yo­na­sı’nda Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Ku­lü­bü’nden Hil­mi Can Şim­şek ikin­ci ola­rak gü­müş ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du.
17-19 Ağus­tos ta­rih­le­rin­de Sır­bis­tan’ın No­vi Sad şeh­rin­de ya­pı­lan 17 Yaş Al­tı Bal­kan Bad­min­ton Şam­pi­yo­na­sı’nda Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por an­tre­nör­le­rin­den Eren Mu­rat Gün­gör ve spor­cu­lar Hil­mi­can Şim­şek ile Ce­ren Öz­de­mir mil­li ta­kım­da mü­ca­de­le et­ti­ler.
İlk gün ya­pı­lan ta­kım mü­sa­ba­ka­la­rın­da Bad­min­ton mil­li ta­kı­mı­mız fi­nal­de Sır­bis­tan’a ye­ni­le­rek ikin­ci­lik ku­pa­sı­nın sa­hi­bi ol­du. İkin­ci gün­de ise bi­rey­sel mü­sa­ba­ka­la­ra ge­çil­di. Tek er­kek­ler­de Hil­mi­can Şim­şek di­ğer ra­kip­le­ri­ni ye­ne­rek yük­sel­di­ği fi­nal­de mil­li ta­kım­dan Sez­gin Ke­le­bek’e ye­ni­le­rek ikin­ci ol­du ve gü­müş ma­dal­ya ka­zan­dı. Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­da 3 al­tın 4 gü­müş ve bir bronz fer­di ma­dal­ya ve bir­de gü­müş ta­kım ma­dal­ya­sı top­lam­da ise 11 ma­dal­ya ka­za­na­rak ba­şa­rı­lı bir so­nuç­la yur­da dön­dü.
Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Ku­lü­bün­den ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da Bad­min­ton bran­şın­da ku­lü­be bü­yük ba­şa­rı­lar ka­zan­dı­ran ku­lüp ve ay­nı za­man­da mil­li ta­kım an­tre­nör­le­ri Ba­rış Bo­yar, Bu­rak Kö­se ve Eren Mu­rat Gün­gör’ü ay­rı­ca Bal­kan Şam­pi­yo­na­sın­da mil­li for­ma­yı gi­yen Hil­mi­can Şim­şek ve Ce­ren Öz­de­mir’u kut­la­dı ve ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı di­len­di.

Editör: Haber Merkezi