YÜKSEL BASAR
Hilmican Şimşek Uluslararası Gençler Badminton Turnuvasında çift erkeklerde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

16 Aralık’ta başlayan ve dün yapılan final müsabakaları ile sona eren Uluslararası Gençler Badminton Turnuvasında Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübünden bir antrenör ve altı sporcu milli takım forması ile mücadele etti.
Türk milli takımı ile birlikte Danimarka, İngiltere, Ukrayna, Norveç, Romanya, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Bulgaristan ve Letonya’dan 242 sporcu mücadele etti.

Çift erkeklerde Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübünden Hilmican Şimşek milli takımdan partneri Sezgin Kelebek ile eleme maçlarını kazanarak yükseldikleri yarı final maçında dün sabah seansında Norveç’li rakiplerini 2-0 yenerek finale yükselmeyi başardılar.

Hilmican Şimşek finalde kaybettiDün öğleden sonra yapılan final maçında Rus rakipleri ile altın madalya için karşılaşan Hilmican Şimşek ve partneri rakihlerine 22-20 ve 21-19’luk skorlarla 2-0 yenilerek turnuva ikincisi oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Turnuvada milli takımda Beren Aşkar, Sümeyye Erkuş, Ceren Özdemir, Mustafa Arkan, Mehmetcan Töremiş’de mücadele etti.
Ceren Özdemir tek bayanlarda çeyrek final maçını kaybetti ve kürsüye çıkamadı. Çift bayanlarda ise çeyrek finale yükselme maçında sakatlandı ve turnuvaya veda etti. Hilmican Şimşek ayrıca tek erkeklerde de çeyrek finalde rakibine yenilerek elendi.