Badminton’da bir başarı daha. Çorum Belediyesi Gençlikspor sporcusu Hilmican Şimşek 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Ranking Şampiyonası’nda ikinci olarak Hırvatistan’da milli formayı giymeye hak kazandı.


1-4 Mart tarihlerinde Ankara’da Olimpiyat Hazırlık merkezinde yapılan 19 Yaş altı Türkiye Badminton Ranking Şampiyonası’nda 39 ilden 78 kulüp ve 168 milli sporcu mücadele etti. Tek erkeklerde mücadele eden Hilmican Şimşek eleme maçlarını kazanarak yükseldiği final maçında Erzincan Gençlikspor’dan Sezgin Kelebe’e  yenilerek ikinci oldu


Şampiyona sonunda ilk dört sırayı alan sporcular 5-7 Nisan tarihleri arasında Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde yapılacak olan Valaman Junior Open Badminton Turnuvasında milli formayı giyecekler. Bu turnuva sonunda Badminton Federasyonu dereceye giren sporculara para ödülü verdi. Birinciler 600 ikinciler 400 üçüncülük ise 300’er lira ödül kazandılar.


Çorum Belediyesi Gençlikspor Badminton Antrenörü ve İl Temsilcisi Barış Boyar başarılı sporcusunu kutladı ve katılacağı turnuvada başarılar diledi. Boyar ayrıca kendilerine büyük destek veren Milletvekili Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Zeki Gül’e, Osmancık Kaymakımı Hakan Alkan’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e ve Kulüp Başkanı Nadir Solak ve yönetim kurulu ile Spor Müdürlüğü çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.