HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor grupta son haftaların en formda takımı Halide Edip Adıvarspor karşısında ilk yarıdaki oyunu ile galibiyete yakın taraftı. İkinci yarıda ise konuk takım oynadığı futbol ile Çorumspor kalesinde çok etkili oldu ve bir çok pozisyondan yararlanamadı. İlk yarıda ev sahibi takımın ikinci yarıda ise konuk takımın etkili olduğu maçtan takımlar golsüz beraberlik ve birer puanla ayrıldılar.


Dört cezalı oyuncusu nedeni ile özellikle kanatlarda alternatif isimler ile maça çıkan Yeni Çorumspor iyi kapanan rakibi önünde bireysel becerilerle etkili olmaya çalıştı. Özellikle sol kanattan Kerem ile ilk yarıda etkili giden kırmızı siyahlılar final paslarında bir türlü doğru tercihi yapamayınca öne geçme fırsatlarından yararlanamadı.


İkinci yarıda ise konuk takım sahanın hakimi oldu. Özellikle çabuk oynayarak orta alanı hızlı geçen Halide Edip takımı girdiği net pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamayınca öne geçemedi. Son bölümde ise bu sezon ilk kez forma giyen genç kaleci Onur yaptığı kurtarışlarla rakibe gol izni vermeyen isim oldu.


Maçın son dakikasında tribünlerin penaltı beklediği pozisyonda maçın hakemi hareketin topa olduğunu belirterek devam ettirdi ve maçta başladığı gibi golsüz beraberlikle sona erdi. Maçı Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ile eski başkanlardan Enver Şen, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Bilgi Terlemezoğlu ile birlikte yaklaşık iki bin civarında Çorumspor taraftarı ile İstanbul’dan gelen 50 kadar Halide Edip Adıvarspor taraftarı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
14. dakikada sağ kanattan gelişen konuk takım atafında ceza sahasına yapılan ortada Emre Turan penaltı noktasına yakın noktada göğsü ile indirdi savunmadan kurtuldu çapraz pozisyonda kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu Onur açıyı iyi kapatarak topu kornere çeldi.
24. dakikada ceza sahası üzerinde topla buluşan Muhammet yerden sert vurdu kaleci Süleyman topu son anda köşeden kornere çelerek gole izin vermedi.
33. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan faul atışında Yakup sert vurdu top üst direğe çarparak auta gitti.
37. dakikada sol kanattan konuk takımın kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırdığı topa Emre Turan ceza çizgisi üzerinden sert vurdu top yan direkten geri geldi.
42. dakikada sol kanattan gelişen atakta Yakup arka direğe ortaladı bom boş durumda Mümin topu kale göndermek istedi vuruşunda top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.
İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
59. dakikada Çorumspor’un çıkarken kaptırdığı topla Halide Edip Adıvar takımı savunmayı beşe üç yakaladı  Emre topla birlikte ceza sahasına kadar geldi çapraz pozisyonda sert vurdu top üstten az farkla auta gitti.
67. dakikada Halide Edip Adıvarspor mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağ kanattan Hüseyin topla hareketlendi ceza sahası yan çizgisine gelmeden yerden ortaya sert çıkardı Emre altı pasa yakın noktada bom boş buluştu Mümin zamanında müdahele ederek rakibin kolay vurmasını engel oldu ve top yandan auta gitti.
80. dakikada Halide Edip Adıvar takıkı yaklaşık 25 metreden kazandığı faul atışında Emre köşeye sert gönderdi kaleci Onur köşeden topu kornere çelerek gole izin vermedi.
81. dakikada sağ kanattan Bartu hareketlendi yerden ortaya çıkardığı topa penaltı noktasına yakın noktada Fevzi Can çok kötü urdu topu yandan auta gönderdi.
86. dakikada sol kanattan yine etkili gelen konuk takımda Emre çalımlarla savunmada iki oyuncuyu geçti çizgi üzerinden ortaya çıkardı kaleci Onur’u geçen topu ters kademeye gider Mert çizgi üzerinden çıkartarak goli izin vermedi ve maçta başladığı gibi 0-0 beraberlikle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi