HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor güreş takımı Tokat’da düzenlenen 9. Uluslararası Hüseyin Akbaş Güreş Turnuvasında takım halinde üçüncü olurken turnuvayı  üç altın, bir gümüş dörtte bronz madalya ile tamamladı.
22-23 Aralık tarihlerinde Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda düzenlenen Uluslararası turnuvaya Türkiye’den Çorum’un yanı sıra Tokat, Ankara, İstanbul ve Bartın illerinden kulüpler katılırken Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya ve Ukrayna’dan toplam 95 sporcu mücadele etti. Katılan kulüpler Çorum Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Bahçelievlerspor, Sancaktepespor, Ankara Tedaşspor, Tokat Gençlikspor, Tokat İl Özel İdaresi,, Turhal Şekerspor ve Bartın Gençlikspor kulüplerinden sporcular katıldılar.
Yapılan güreşler sonunda Çorum Belediyespor’dan 57 kiloda Engin Çetin, 70 kiloda Yunus Coşgun ve 74 kiloda İlyas Güneş sıkletlerinde birinci olarak altın madalya kazanırken 70 kiloda Fatih Erdoğan ikinci aynı sıklette Bilal Akbıyık üçüncü, 79 kiloda Mimar Sinan İşler, 92 kiloda Muhammet Ali Eryücel ve 125 kiloda Rasim Saraç ise üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.
Ülkeler klasmanında Türkiye 510 puanla birinciliği kazanırken kulüpler sıralamasında ise Çorum Belediyespor takımı İstanbul Büyükşehir’in ardından ikinci olarak kupa almaya hak kazandı.

Editör: Haber Merkezi