HALİL ÖZTÜRK
Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan açı­lan il spor mer­kez­le­ri­nin açı­lış tö­re­ni dün ya­pıl­dı. Ata­türk Spor Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan açı­lış tö­re­ni­ne Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer ile Ye­şi­lay Şu­be Baş­ka­nı Dr. Ej­der Tür­ker dı­şın­da da­vet­li­ler­den ka­tı­lan ol­maz iken spor­cu ve­li­le­ri­nin yük­sek il­gi­si dik­kat çek­ti.


Say­gı Du­ru­şu ve İs­tik­lal Mar­şı’nn ar­dın­dan ilk ola­rak Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer bir ko­nuş­ma yap­tı. Eğer, İl Spor Mer­kez­le­ri­ne ka­yıt yap­tı­ran tüm ço­cuk­la­ra sağ­lık­lı ba­şa­rı­lı bir ça­lış­ma dö­ne­mi ge­çir­me­le­ri­ni di­le­di. Eğer, İl Spor Mer­kez­le­ri­nin ge­le­ce­ği­miz genç­le­ri­mi­zin sağ­lık­lı bi­rey­ler ol­ma­sı için çok önek­li ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek ‘Ben ön­ce­lik­le ço­cuk­la­rı­nı spo­ra yön­len­di­ren tüm ve­li­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yo­rum.
Ger­çek­ten kö­tü alış­kan­lık­lar­dan uzak dur­ma­la­rı için ço­cuk­la­rı­mı­zın spor alan­la­rı­na gel­me­si ve doğ­ru ar­ka­daş­lık­lar ka­zan­ma­sı son de­re­ce önem­li. Bu nok­ta­da an­tre­nör­le­ri­mi­ze­de ses­len­mek is­ti­yo­rum. Bu ça­lış­ma­lar­da  spor­tif ye­te­nek­le­rin keş­fe­dil­me­si ka­dar ço­cuk­la­rı­mı­za spor ah­la­kı­nın­da ve­ril­me­si son de­re­ce önem­li. Bi­rin­ci ön­ce­li­ği­mi­zin bu ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­rum’ de­di.


Tö­ren­de ko­nu­şan Ye­şi­lay Şu­be Baş­ka­nı Dr, Tur­ker Ej­der ise ge­le­ce­ği­miz ço­cuk­la­rın spo­ra yön­len­di­ril­me­si­nin al­kol, tü­tün ve di­ğer kö­tü alış­kan­lık­lar­dan uzak tut­ma­sı­nın bi­lim­sel ola­rak ka­nıt­lan­mış bir ger­çek ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek tüm ve­li­ler­den ço­cuk­la­rı­nı spor alan­la­rı­na yön­len­dir­me­le­ri­ni is­te­di. Ej­der, ça­lış­ma­la­ra ka­tı­la­cak tüm ço­cuk­la­ra­da sağ­lık­lı spor yap­ma­la­rı tav­si­ye­sin­de bu­lun­du.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan açı­lış ge­çit tö­re­ni ile de­vam et­ti ve son bö­lüm­de de fark­lı branş­lar­da spor­cu­lar gös­te­ri­ler yap­tı­lar.


21 branş­ta 67 an­tre­nör 1753 spor­cu
Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü’nde İl Spor Mer­kez­le­rin­de 21 branş­ta top­lam 67 an­tre­nör gö­rev ya­par­ken 1753 spor­cu ça­lı­şa­cak. Spor­cu sa­yı­sı­nın önü­müz­de­ki gün­ler­de art­ma­sı bek­le­ni­yor.
Branş­lar için­de en faz­la ka­yıt 305 spor­cu ile Bas­ket­bol bran­şın­da. Beş an­tre­nö­rün gö­rev yap­tı­ğı bu branş­ta re­kor sa­yı­da spor­cu ça­lış­ma ya­pa­cak. Di­ğer re­kor sa­yı ise 281 spor­cu ile cim­nas­tik bran­şın­da. İşin il­ginç ya­nı ise bu branş­ta gö­rev ya­pa­cak an­tre­nör sa­yı­sı bir. 11 an­tre­nö­rün gö­rev ya­pa­ca­ğı fut­bol bran­şın­da­ki spor­cu sa­yı­sı ise 192 ol­du­ğu açık­lan­dı. At­le­tizm bran­şın­da iki an­tre­nör gö­rev ya­par­ken 163 spor­cu ça­lış­ma­la­ra ka­tı­lı­yor. Yüz­me bran­şın­da ise 4 an­tre­nör gö­ze­ti­min­de 160 spor­cu ça­lış­ma­la­ra ka­tı­la­cak.
Mu­ay Thai bran­şın­da bir an­tre­nör 85 spor­cu, ma­sa te­ni­sin­de beş an­tre­nör gö­ze­ti­min­de 75 spor­cu, Kick Boks bran­şın­da 71 spor­cu bir an­tre­nör, wus­hu bran­şın­da 71 spor­cu  ça­lı­şır­ken Ju­do bran­şın­da 56 spor­cu iki an­tre­nör, hent­bol­da 54 spor­cu iki an­tre­nör, İz­ci­lik 39 spor­cu iki an­tre­nör, Ka­ra­te bir an­tre­nör 35 spor­cu, Gü­reş 6 an­tre­nör 26 spor­cu,  Boks 23 spor­cu bir an­tre­nör, Bad­min­ton 18 spor­cu dört an­tre­nör, boc­ce 1 an­tre­nör 18 spor­cu Bi­lar­do on spor­cu bir an­tre­nör ve Bi­sik­let ise al­tı spor­cu ça­lış­ma ya­pa­cak.