HALİL ÖZTÜRK
Yeni Stadyum yeni sezonun ilk maçına yine zor görülüyor. Yapımı zorda olsa tamamlanan ve yaklaşık iki aydır devir süreci bir türlü tamamlanamayan yeni stadyumun yetişmesi zor göründüğü için kulüp Federasyon’a yine maçlarını oynayacağı stad olarak Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nu bildirdi.

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Stadyumun eksiklerinin tamamlanarak Belediye’ye teslimi ve ardından da Bakanlığı devri işlemi yapılacaktı. Fakat aradan geçen süreçte bunların tamamlanmaması nedeni ile Çorum FK yeni sezona yine eski stadında başlayacak gibi görülüyor.

Ulusal Lisans almak için stad bildirmek zorunda olan Çorum FK yeni stadın isminin olmaması ve henüz kesin kabulü yapılmadığı için kırmızı siyahlı kulüp Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ismini bildirdi ve onay alarak lisansları çıkarttı. Geçtiğimiz ay içinde AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan stadı incelemiş ve sezonun ilk hafta maçıda yetişeceğini açıklamıştı.

Fakat aradan geçen sürede yasal prosedürler henüz tamamlanmadığı için 10 gün sonra başlayacak yeni sezonu stadın yetişmesi mümkün görünmüyor. Stadın Belediye’den Bakanlığa devri işleminde yaşanan gecikme diğer raporlarında alınmasına engel oluyor. Futbol Federasyonu stada maç oynanır raporu vermek için göndereceği ekibin incelemesi ve eksiklerini tesbit etmesi gerekiyor.

Gerek stadın içine ve çevresine konulacak yön levhaları, turnikeler, kamera sistemi vb gibi bir çok eksik bulunuyor. Bu incelemede çıkacak raporun yanında birde Emniyet Müdürlüğü Spor Bölümü’nün hazırlayacağı rapor maç oynanması için olmazsa olmaz. Stadın henüz isminin bile olmaması nedeni ile Çorum FK kulübü hiç bir kurumla yazışma yapamıyor. Gelinen bu noktada sürecin 20 Eylül’de oynanacak Manisa FK maçına tamamlanması zor görülüyor. Kırmızı Siyahlı kulüp ikinci hafta bay ve üçüncü hafta deplasmanda oynayacak olması nedeni ile yeni stada dördüncü hafta 11 Ekim’de Afjet Afyonspor ile sahasında oynayacağı maçta geçmesi bekleniyor.