HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ma­sa Te­ni­si bran­şın­da Ço­rum son yıl­lar­da bü­yük bir atı­lım içe­ri­sin­de. Ge­rek fer­di ge­rek mil­li ta­kım ge­rek­se lig­ler­de mü­ca­de­le eden ku­lüp­le­ri­mi­zin el­de et­ti­ği ba­şa­rı­lar geç­ti­ği­miz yıl spor say­fa­la­rın­da çok sık ola­rak yer al­dı.
Bu ba­şa­rı­lı ge­ti­ren ku­lüp­ler­den bi­ri­si olan Ço­rum Spor İh­ti­sas ku­lü­bü sa­tı­lık. Evet yan­lış duy­ma­dı­nız Spor İh­ti­sas Ku­lü­bü mad­di im­kan­sız­lık­lar yü­zün­den sa­tı­lı­ğa çı­ka­rıl­dı.


Genç­liks­por’de Ma­sa Te­ni­si an­tre­nö­rü ola­rak gö­rev ya­pan ve ay­nı za­man­da Spor İh­ti­sas Ku­lü­bü Baş­ka­nı olan Me­sut Kuş­göz dün sos­yal med­ya he­sa­bın­dan ya­yın­la­dı­ğı ya­zı­da 1. lig er­kek­ler ve 2. lig ba­yan­lar­da mü­ca­de­le et­me hak­kı bu­lu­nan Ço­rum Spor İh­ti­sas Ku­lü­bü’nün sa­tı­şa çı­ka­rıl­dı­ğı­nı açık­la­dı.


Kuş­göz, 17 yıl­dır Ço­rum’da ma­sa te­ni­si an­tre­nö­rü ola­rak gö­rev yap­tı­ğı­nı ve bu sü­re­de elin­den gel­di­ğin­ce ve şart­lar mü­sa­de­et­ti­ğin­ce spor­cu ye­tiş­tir­me­ye va­ta­nı­na mil­le­ti­ne fay­da­lı bi­rey­ler ye­tiş­tir­me­ye ça­lış­tı­ğı­nı be­lir­te­rek ‘2015 yı­lın­da bü­yük ha­yal­ler ile Spor İh­ti­sas Ku­lü­bü’nü kur­duk. Er­kek ta­kı­mı­mız ter­fi li­gin­de üçün­cü ola­rak li­ge yük­sel­miş­tir ve şu an­da 1. lig­de mü­ca­de­le et­mek­te­dir.


2017 yı­lın­da ise ba­yan­lard oluş­tur­du­ğu­muz ta­kım Tür­ki­ye şam­pi­yo­nu ola­rak li­ge yük­sel­miş­tir. Bu sa­na­da he­men bir üst li­ge ter­fi et­miş ve ye­ni se­zon­da 2. lig­de mü­ca­de­le ede­cek­tir. İki lig ta­kı­mı­nın bu­lun­du­ğu ku­lü­bü­müz son iki yıl­dır şart­la­rın iyi­ce zor­laş­ma­sı ne­de­ni ile ge­rek­li des­te­ği bu­la­mı­yo­ruz ve maç­lar­da­ki mas­raf­la­rı­mı­zı kar­şı­la­ya­mı­yo­ruz.


Ter­fi li­gi stre­si ya­şa­ma­dan, ta­kım ku­rup bir üst li­ge çı­kar mı me­den iki ta­kı­mı­mı­zı sa­ta­ca­ğız. Bu ko­nu­da dü­şün­ce­si olan ar­ka­daş­lar be­nim­le ir­ti­ba­ta ge­çe­bi­lir­ler’ de­di.