HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor’da önceki gün Ankara’da yapılan üçlü zirvenin detayları ortaya çıktı.  

Başkan Fatih Özcan’ın bu toplantıda öncelikle lk yarıda kaybedilen basit puanlara tepki gösterdiği ve bu takımın bu sezon hedefe ulaşacağına inandığını belirterek ikinci yarıda buna inanmayan kim olursa olsun yollarını ayırıcağını söyledi.
Üçlü zirvede alınan kararlar dün gece Çorum’da tesislerde yapılan toplantıda Genel Koordinatör Oğuzhan Yalçın tarafından futbolculara tebliğ edildi. Futbolculara yapılan tebligatta birinci ve öncelikli maddenin Başkan Fatih Özcan tarafından ‘Şampiyonluğa inanmayan hemen ayrılsın’ oldu.

Ligin ilk yarısında takım olarak çok basit puan kayıpları yaşadıklarını belirten Başkan Fatih Özcan’ın bunların ikinci yarıda yaşanmaması için alımması gereken tedbirler ve kararlar detaylı olarak ele alındığı öğrenildi. Başkan Özcan öncelikli hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve bu konuda en ufak bir şüphesi olanın kim olursa olsun yola devam etmeyeceklerini belirterek ‘Burdan camiamıza sesleniyorum. Bu takım 1. lige çıkacak.
Bu sözleri camiaya ayağa kaldırmak için değil tüm samimiyetim ve yürekten söylüyorum. Ligin ilk yarısını bu takım on galibiyet ile tamamladı ikinci yarıda daha fazlasını alabilir. Sezon sonunda 70 puanın üzerine çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Biz bu puanları toplayalım üstümüzde bulunan rakiplerimizi bekleyeceğiz. Sezon sonunda bu takımın 1. lige çıkacağına eminim ve bundan şüphesi olan ile yollarımızı ayıracağımızı futbolcularımıza da söyledik. Yola şampiyonluğa inananlarla devam edeceğiz.

Futbolcularımız ilk yarının son maçında Kırklareli karşısına tatile çıkıyoruz havasında gittiler ve çok kötü bir oyun sonunda yenildik. Ligin ikinci yarısında böyle bir durumla karşılaşmamak için yeni kurallar getirdik. Bunlardan birisi deplasman maçında kazanmamız veya berabere bitmesi halinde izin verme yetkisi hocamızda. Yenilmesi halinde ise takıma izin yok ve tüm kafile hocalar dahil Çorum’a dönecekler. Maç öncesinde ve sonrasında kesinlikle sosyal medya kullanılmayacak kullananlar sonucuna katlanacak.

Disiplinsizliğe kesinlikle taviz verilmeyecek. Antrenmanda bile olsa disiplinsiz davranan futbolcular kadro dışı bırakılacak. Ayrıca maçlarda gereksiz kartlar kesinlile cezasız kalmayacak. Gereksiz kart görüp cezalı duruma düşen futbolcu cezası bitince direk forma giyemeyecek. Bu konuda teknik heyete gerekli uyarı yapıldı. 

İkinci yarı öncesinde yaptığımız önemli değişikliklerden birisi ise prim sistemi ile ilgili oldu. Bunun detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Takım lider olana kadar yeni prim sistemi geçerli olacak. İkinci yarı öncesinde aldığımız kararlar genel hatları ile bunlar. Bu kararlarımızı kabul edenler takımla birlikte kampa gidecekler etmeyenler ile ise yollarımızı ayıracağız’ dedi.

Editör: Haber Merkezi