HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor, Turgutluspor deplasmanında çok iyi başladığı maçı çok kötü bitirdi hem sahadan 3-2 mağlup ayrıldı hemde kaleci Onurcan’ı kaybetti. İki Kırmızı Siyahlı takımın mücadelesina Yeni Çorumspor golle başladı. Henüz 3. dakikada Kıvanç ile öne geçen kırmızı siyahlı takım sonraki bölümde en büyük hastalığı olan oyunu tutamamayı bu maçtada sürdürdü ve sekiz dakika içinde iki yan toptan yediği golle mağlup duruma düştü.

Bu kötü görüntünün ardından toparlanan ve yüklenen Yeni Çorumspor 29. dakikada Kıvanç’ın vuruşunda savunma topu çizgi üzerinden çkardı 32. dakikada ise Mümin skora beraberliği getiren isim oldu. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken uzatma dakikalarında kaleci Onurcan’ın kornere atmak istediği top direkten oyun alanına dönünce ev sahibi takım yeniden öne geçti.

İkinci yarıda ise sahada futbol dışında her şey vardı. Öne geçen Turgutluspor tüm hatları ile savunmasına kapandı ve oyunu soğutmak için her türlü çabayı gösterdi. Oyun alanı dışına çıkan her top bir dakikada geldi, kaleci aut atışlarını bir dakikada kullandı, her pozisyondan sonra farklı bir Turgutluspor’lu futbolcu yere yattı tedavi olmak için sağlıkçı oyun alanına girdi tedavinin ardından çizgi dışına çıkan hemen geri girdi.

Bu kadar çok duraklamanın olduğu maçın sonuna 7 dakika uzatma veren orta hakem Barkın Kara henüz 6 dakika bile dolmadan maçı bitiren düdüğü çaldı. Ev sahibi takımın bu zaman geçirme oyunlarına maçın hakemide göz yumunca maçı izleyen yaklaşık bin kişilik taraftar grubu 45 dakika maç izledi 45 dakika ise orta oyunu izledi.

Yeni Çorumspor ise ikinci yarıda rakibinin bu oyunu soğutma çabaları karşısında bir türlü oyuna giremedi topa sahip olamadı ve hücumda varlık gösteremedi. Bu kadar olumsuzluk içinde kırmızı siyahlılar rakibine 3-2 mağlup olarak haftayı puansız kapattı ve üstteki rakiplerinin kaybettiği altaki rakiplerinin kazandığı haftayı ağır yaralı olarak tamamladı.

Maçı Sportif Direktör Hamit Işık ve Kulüp Menajeri Oğuzhan Yalçın ile İzmir ve çevresinden gelen 30 kadar Çorumlu futbol sever ile ev sahibi Turgutluspor’un bin kadar taraftarı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
3. dakikada Yeni Çorumspor deplasmanda öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Mikail topla hareketlendi arka direğe ortaladı iyi yükselen Volkan kafa ile ortaya çıkardı pozisyonu iyi takip eden Kıvanç topu yakın mesafeden topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
10. dakikada Turgutluspor beraberlik golü geldi. Sol kanattan ev sahibi takımın kazandığı korner atışında ön direkten sektirilen topla arka direkte bom boş durumda Yusuf dokundu ve topu Yeni Çorumspor ağlarına göndererek skoru 1-1 yaptı.
12. dakikada sol kanattan Mert’in ceza sahasına yaptığı ortada Barış altı pastan topa kötü vurdu ve yandan topu auta gönderdi.
18. dakikada ev sahibi takım öne eçti. Bu kez sağ kanattan kullanılan korner atışında savunma topu penaltı noktası üzerinde uzaklaştıramadı topu önünde bulan Ertuğırul ceza yayı üzerinden yerden sert bir vuruşla topu ikinci kez Çorumspor ağlarına göndererek skoru 2-1 yaptı.
29. dakikada Çorumspor beraberlik golünü çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde buluşan Kıvanç penaltı noktasına yakın noktada buluştu sert vurdu kaleciyi geçen topu Emre son anda kayarak çizgi üzerinden çıkardı kornere atarak kırmızı siyahlı takıma beraberlik fırsatını vermedi.
32. dakikada Çorumspor beraberlik golünü Mümin Talip ile buldu. Sağ kanattan kazanılan faul atışında Barış’ın ortasını savunma uzaklaştırdı ceza sahası dışında Mikail topun gelişine sert vurdu top altı pasın köşesinde bulunan Mümin Talip’in önünde kaldı bu futbolcuda topu yerden uzak köşeden Turgutluspor ağlarına göndererek skoru 2-2 yapan golü attı.
45+1. dakikada Çorumspor ağlarında golü gördü. Sağ kanattan gelişen Turgutluspor atağında orta şut karışımı vuruşunda kaleci Onurcan topu kornere tokatlamak istedi ancak yan direğin içine çarpan top sahaya döndü Ertuğrul pozisyonu iyi takip etti ve kafa ile topu ağlara göndererek skoru 3-2 yapan golü attı.
İlk yarı ev sahibi Turgutluspor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.
54. dakikada Yeni Çorumspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Mikail topla birlikte ceza sahasına girdi kaleci ile çapraz pozisyonda karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu top yandan az farkla auta gitti.

Editör: Haber Merkezi