HALİL ÖZTÜRK
Yüzme branşında Çorumlu sporcuların başarılarına Paletli Yüzücülerde katıldı. Mavi Ay Spor Kulübü’nden Kaan Demir 100 ve 200 metre çift palet kategorisinde iki altın madalya birden kazandı.


14-16 Aralık tarihlerinde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan Paletli Yüzme Bireysel Kış Şampiyonası’na Çorum’un yanı sıra İstanbul, Gaziantep, edirne ve Ordu illerinden 21 kulüpten 91 erkek 75 bayan sporcu katıldı.


Çorum’dan Mavi Ay Spor Kulübü antrenör Sedat Mesci yönetiminde 2002 doğumlu Kaan Demir, 2003 doğumlu Tuğra Cilve ve 2004 doğumlu İlter Kaan Kaya madalya mücadelesi verdiler. İki gün süren yarışlarda Mavi Ay Spor Kulübü’nden Kaan Demir 100 metre çift palette 46.94’lük derece ise 200 metrede ise 1.46.52’lik derecesi ile birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu ayrıca 50 metre çift palet kategorisinde ise 21.27’lik derecesi ile üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Mavi Ay Spor Kulübü diğer sporcularından Tuğra Cilve 100 metre çift palette beşinci, 200 metrede altıncı, 50 metrede ise sekizinci oldu.


Mavi Ay Spor Kulübü Antrenörü Sedat Mesci, şampiyonayı üç madalya ile tamamlayan Kaan Demir ve beşinci olan Tuğra Cilve’nin bu derecelerinin çok iyi olduğunu ve büyük bir başarı olduğunu belirterek ‘“Bundan sonra Çorum bu tür müsabakalarda söz sahibi olacaktır. Paletli yüzme branşında yakalanan bu başarının sualtı sporlarının diğer branşı olan serbest dalış, sualtı hokeyi ve açık deniz paletli yüzme branşlarında da devam edecektir” dedi.