HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Gölcükspor karşısında ikinci yarının başında Yakup Alkan’ın ayağından bulduğu golle rakibini 1-0 yenerken son bölümde kaleci Onurcan yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Geçtiğimiz hafta Fatsa deplasmanından galibyetle dönen Yeni Çorumspor ile evinde grubun namağlup takımı Bayburtspor’u yenerek moral bulan Gölcükspor arasındaki maçın ilk yarısında iki takımda hücumda etkili olamadı. Yeni Çorumspor özellikle çıkıştı final paslarında yaptığı hatalar sonucunda pozisyon üretemezken tek umut sağ kanattan Mikail’in savunma arkasına yaptığı hamlelere kaldı.

İkinci yarının hemen başında Yakup’un ayağında bulduğu golle öne geçen kırmızı siyahlı takım bu golden bir dakika sonra Volkan ile direğe takılmasa maçı erken bitirecekti.

İkinci gol gelmeyince ve Yeni Çorumspor’da fiziksel düşüşler yaşanınca konuk takım etkili olarak gelmeye başladı. Bu ataklarda savunmanın önünde forma giyen Muhammet ve tecrübeli isim Uğur yaptıkları doğru hamleler ile rakibe fazla pozisyon vermediler.
Savunmayı geçen toplarda ise kaleci Onurcan iki tane mutlak pozisyonda rakibe gol izni vermedi. Özellikle uzatma dakikalarındaki pozisyondaki refleksi ile tecrübeli file bekçisi alkışı hak etti.

Karşılaşmayı 2500 kadar Çorumlu futbol sever ile birlikte 50 kadar Gölcükspor taraftarı takımlarına destek verdi. Doksan dakikalık zorlu mücadelede maçın hakemi çok kolay çıkardığı kartlar ve verdiği fauller yardımcıları ile ters düştüğü pozisyonlar nedeni ile iki takım kenar yönetimlerinde büyük tepkisini aldı.
 

MAÇTAN DAKİKALAR:
53. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Çorumspo atağında Ertuğrul savunma arkasına hareketlenen Yakup’un önüne bıraktı golcü futbolcu çaprazdan ceza sahasına girdiği anda yerden uzak köşeye sert vurdu top direğin dibindan Gölcükspor ağlarına gitti ve kırmızı siyahlı takım 1-0 öne geçti.x
54. dakikada sağ kanattan Ertuğrul topla hareketlendi ceza yayı üzerine geldiği anda yerden Barış’a bıraktı bu futbolcuda soldan ileri çıkan Volkan’ın önüne bıraktı kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda köşeye sert vurdu top yan direkten geri geldi dönen topu savunma uzaklaştırdı.
65. dakikada sağ kanattan konuk Gölcükspor’un kazandığı korner atışını paslaşarak kullandılar Sedat yerden ceza sahası köşesine çıkardı Ömer Faruk gelişine yerden sert vurdu top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.
76. dakikada sol kanattan etkili gelen konum takımda Ömer Faruk çapraz pozisyonda kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldığı anda açıyı iyi kapatan Onurcan topa iki hamlede sahip oldu.
90+4. dakikada Gölcükspor beraberlik golüne Onurcan mükemmel bir kurtarışla izin vermedi. Orta sahaya yakın noktadan kazanılan faul atışını hızlı kallanan konuk takımda Uğur Uğur yaklaşık 25 metreden sert vurdu savunmadan seken top kaleci Onurcan’ı kontrpiyede bıraktı tecrübeli file bekçisi mükemmel bir refleksle son anda top çizgi üzerinde tokatladı ve ikinci hamleyide yaparak takımına altın değerinde iki puan kazandıran isim oldu.

Editör: Haber Merkezi