HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor play-off yolundaki kritik maçta Diyarbekirspor önünde futbol adına umut vermesede son dakikalarda golcü Yakup Alkan’ın attığı gollerle 2-0 yenerek rakipleri ile puan farkını açtı ve rahatladı.
Yeni Teknik Direktörü Bahri Kaya yönetiminde kendi sahasındaki ilk resmi maçına çıkan kırmızı siyahlı takımda genç Muhammet bu sezon ilk kez ilk onbirde forma giydi. Orta alanda rakibi önünde top yapmakta zorlanan ve savunmadan atılan uzun toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışan Yeni Çorumspor’da top götürecek isim olmaması pozisyonsuz ilk yarıyı ortaya çıkardı.
Konuk takım ilk yirmi dakikalık bölümün ardından daha organize bir görüntü ortaya koyan konuk takım 41. dakikada girdiği mutlak pozisyonda kaleci Onurcan kurtarışı ile rakibe gol izni vermedi.
İkinci yarıda ise konuk takım oyunu kendi alanında kabul edince Yeni Çorumspor oyunu rakip alana yıktı. Bu dakikalarda kanatlardan getirdiği toplarla etkili olmaya çalışan kırmızı siyahlı takım yine orta sahada Muhammet Fettahoğlu’nun yüksek mücadelesi ile ayakta kalan takım oldu.
Maçın son bölümünde iyice kapanan rakip karşısında hızlı kullanılan bir faul atışı sonunda Muhammet Fettahoğlu’nun pasında golcü Yakup’un müthiş golü ile öne geçen Yeni Çorumspor uzatma dakikalarında aynı pozisyona benzer bir atakta bu kez direk vuruşla Yakup Alkan kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak maçın skorunu belirledi: 2-0
Bu galibiyet ile Yeni Çorumspor 47 puanla dördüncü sıraya yükselirken Diyarbekirspor 36 puanda kaldı ve 11. sıraya geriledi. Kırmızı Siyahlı takım bu zorlu maçta Çorum’un halef ve salef Belediye Başkanları Zeki Gül ve Halil İbrahim Aşgın, Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ile yaklaşık bin kadar Çorumlu futbol sever izledi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:
33.dakikada sol kanattan kazanılan faul atışında Ertuğrul ortaladı savunmanın çıkardığı topla Mert ceza yayının üzerinde buluştu rakibinden kurtulduktan sonra sert vurdu top üstten az farkla auta gitti.
41. dakikada konuk takım gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta savunma arkasına atılan topa hareketlenen Hakan çapraz pozisyonda kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldı açıyı iyi kapatan tecrübeli file bekçisi topu tokatladı boşta kalan topu savunma uzaklaştırarak rakibe gol izni vermedi.
İlk yarı takımların çabası gol getirmedi ve devre 0-0 beraberlikle sona erdi.
49. dakikada sol kanattan kazanılan faul atışında konuk Diyarbekirspor’un arka direğe ortasında savunmadan seken topla Vedat buluştu ortaya sert çıkardı rakipten önce Mümin mükemmel bir hamle ile havadaki topu kornere atarak rakibin mutlak bir golüne engel oldu.
61. dakikada sol kanattan Muhammet Çobanoğlu’nun ortasında arka direkte Yakup kafayı uzak köşeye gönderdi kaleci Mehmet Mert son anda parmak ucu ile topu kornere atarak mutlak bir golü önledi.
72. dakikada sol kanattan Mert ile gelişen atakta genç futbolcu nun ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Kıvanç sert vurdu kaleci son anda topu köşeden çıkardı ve kornere çeldi.
77. dakikada golcü sahne aldı. Sağ kanatta Yeni Çorumspor yedek kulübesi önünden kazanılan faul atışını kırmızı siyahlı takım çabuk kullandı Muhammet Fettahoğlu savunmanın bir anlık boşluğunu iyi değerlendirdi rakip ceza sahasına paralel noktada yerden ortaya çıkardı ceza sahası çizgisine yakın noktada Yakup sırtı dönük buluştu dönerek rakibinden kurtulduğu anda yerden uzak köşeye sert gönderdi top direğin içine çarparak ağlara gitti ve kırmızı siyahlı takım 1-0 öne geçirdi.
90+2. dakikada bu kez sağ kanattan savunma arkasına atılan topla Ertuğrul hareketlendi ilk goldekine benzer pozisyonda penaltı noktası sağ çaprazına yerden çıkardı Yakup bu kez gelişine mükemmel vurdu topu kalecinin solundan Diyarbekirspor ağlarına gönderer kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0