YÜKSEL BASAR
Avukat Kasım Aksoy, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın organize ettiği ve İstanbul'da engelliler yararına düzenlenen maçta ünlü isimler ile sahaya çıktı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kağıthane'de bir halı sahada düzenlenen etkinlikte Kasım Aksoy'unda yer aldığı ünlüler karması ile eski milli futbolcular gösteri maçında karşı karşıya geldi. Ünlü futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'da farkındalık için maçın bir bölümünü tekerlekli sandalye ile yönetti. Gösteri maçının devre arasında ise Tuğba Yurt mini konser verdi. Maçın geliri ise Engelsiz Yaşam Vakfı ve "Engelsiz Sigorta" projesine aktarıldı. Maçı ünlü spiker Hünkar Mutlu, yorumculuğunu ise Alp Pehlivan yaptı. 


Engelsiz Yaşam Vakfı'nın, Dünya Engelliler Gününde organize ettiği ünlüler maçına Çorum'dan Avukat Kasım Aksoy katılırken; aralarında Salih Güney, Doğukan Manço, İsmail Baki, Ceyhun Fersoy, Ruhi Sarı, Kemal Uçar, Erdi ile  eski milli futbolcular Ergün Penbe, Rüştü Reçber, Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Volkan Aslan, Ahmet Dursun, Hamit Altıntop, Hasan Kabze ve Pendik Spor Ampute futbol takımı oyuncularından Fuseini İddi, Haydar Tursun boev ve Deniz Kılıç katıldı.


Geçirdiği menisküs ameliyatı sonrası evinde dinlenen ünlü hakem Erman Toroğlu ise engelliler için hasta yatağından kalkıp hakemlik yapmak üzere organizasyona katıldı. Maçta yürüyemediği için tekerlekli sandalye üzerinde oturarak hakemlik yapan Toroğlu, "Bugün bir kez daha anladım ki engelli kardeşlerimin işi çok zormuş. Hepimiz birer engelli adayıyız onlara her zaman yardımcı olup sorunlarını ortadan kaldırmamız lazım" dedi. 
Maçın devre arasında ünlü sanatçı Tuğba Yurt mini bir konser verirken, engelli çocuklardan oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu'da performansları ile alkış aldı. Engelsiz Yaşam Vakfı ve HDI Sigorta iş birliğiyle engelli bireyler, gaziler ve şehit yakınlarına özel kaza ve sağlık sigortası projesi (Engelsiz Sigorta) uygulamaya konulmuştu.


Aksoy; Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıralım''
Avukat Kasım Aksoy bu organizasyonların daha çok düzenlenmesi temennisinde bulunurken, bu hayatta hepimiz birer engelli adayıyız dedi. Aksoy;  " Şahsım adına öncelikle şunu belirtmek isterim ki, sosyal sorumluluk projelerine elimden geldiğince destek olmak istiyorum. Bu organizasyondan bahsedildiğinde ve beni de aralarında görmek istediklerini belirttiklerinde çok mutlu oldum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak ve bu organizasyonun bir parçası olmak çok güzel bir duygu. Bu anlamlı maçta eski milli futbolcularımız, ünlülerimiz ve ampute milli takım oyuncularımız ile birlikte güzel bir organizasyona imza atmış olduk. Buradan şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında; sporda, siyasette, bilimde, edebiyatta, STK'larda tüm engellere rağmen önemli başarılar elde etmektedirler. Bu noktada Bizim bireyler olarak sorumluluğumuz da,  bu başarıları destekleyerek artırmak olmalıdır.  Aslında bu farkındalık organizasyonları ile bizim yaptığımız bir lütuf değil onlara haklarını iade etmektir. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için hepimize görevler düşüyor. Mesela kaldırımlarda engelli rampalarının önüne araç park etmeyelim. Onlara özel olduklarını her fırsatta hissettirelim ve mutlu olmalarını sağlayalım. Unutmayalım ki bu hayatta hepimiz birer engelli adayıyız. Böylesi güzel bir projede bizleri bir araya getiren, organizasyonun baş mimarı Engelsiz Yaşam Vakfı'na ve Başkanı Atilla Kaplakarslan'a da çok teşekkür ediyorum'' dedi.