HALİL ÖZTÜRK
Çorum Amatör Futbolunda sezonun en üst sevideki maçı öncesi iki takım teknik adamlarını bir araya getirdik. Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil edecek takımın belirleneceği baraj maçında karşılaşacak Sungurlu Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Eğer ile Osmancık Belediyespor’un antrenör futbolcusu Turgay Doğan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda bir araya geldiler.

Pazar günü oynanacak zorlu maç öncesinde camialarına ve spor kamuoyuna oldukça olumlu mesajlar verdiler.  İki teknik adamda iddialı ancak bir o kadarda mütevazi açıklamalarda bulundular. Sungurlu Belediyespor bu sezon elde ettiği tecrübe ile önümüzdeki sezonda aynı ligde mücadele etmek istiyor. Osmancık Belediyespor ise Osmancıkspor olarak kazandıkları tecrübeyi ilçe olarak önümüzdeki sezonda Osmancık Belediyespor ile devam ettirmek amacında.

Saha şartları bu zorlu maça uygun olmasada Sungurlu ve Osmancık’tan bu maç için gelecek taraftarların sadece takımlarına destek vermeleri ve taşkınlık yapmadan maçın Çorum’a yakışır şekilde tamamlanması tüm spor camiasının ortak dileği ve isteği.

Eğer ‘Kazanırsak teselli, kaybedersek tebrik ederiz’

Sungurlu Belediyespor’un genç Teknik Direktörü Hüseyin Eğer sözlerine 1 Mayış İşçi bayramını kutlayarak başladı. Eğer bu sezon ilk kez mücadele ettikleri BAL’ın ilk yarısında istedikleri sonuçları alamadıklarını ikinci yarıda ise yaptıkları takviyeler ile büyük bir çıkış göstererek 19 puan alıp son iki haftası öncesinde ligde kalmayı garantilediklerini söyledi.

Bu sezon birlikte çalıştıkları tüm sporculara verdikleri mücadele ve katkılardan dolayı teşekkür eden Hüseyin Eğer ‘Çorum’un iki güzide kulübü bu zorlu maçta karşılaşacak. Bu maçta mutlaka bir kazanan birde kaybeden olacak. Maç sonunda kazanırsak teselli etmeyi kaybedersekte tebrik etmeyi bileceğiz.

Bizim camiamızdan en büyük isteğimiz sağduyulu olmaları. Tribünden olumsuz yarataak davranışlarda bulunmamaları olanlara engel olmaları. Fair play ruhuna uygun olarak sahada mücadele eden takımlarına destek vermelerini istiyor ve bekliyoruz.
Bu tür maçları sahada defalarca oynamış bir isim olarak biliyorumki bu maçların favorisi olmaz. Ogün sahada iyi olan futbol şansı yanında olan takım kazanacaktır. İki takımada başarılar diliyorum’ dedi.

Hüseyin Eğer son haftalarda sakatlanan Mustafa Minnet ve Berkay Çalık’ın pazar günü forma giyemeyeceğini üç gündür sakatlığı nedeni ile çalışmalara katılamayan kaptan Nedim’in ise tedavisinin devam ettiğini belirterek bu futbolcunun durumunun maç günü belli olacağını söyledi.

Doğan ‘Kazanmak istiyoruz, kaybedersekte tebrik ederiz’
Osmancık Belediyespor’un antrenör futbolcusu Turgay Doğan da sözlerine 1 Mayıs işçi bayramını kutlayarak başladı. Kulüp olarak genç dinamik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi prensip edinmiş bir kulüp olarak bu sezon 1. Amatör Küme’de hiç bir kırmızı kart görmeyerek örnek bir takım olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Takım olarak zorlu maratonu puan kaybetmeden tamamlayarak ilk hedefleri olan şampiyonluğa ulaştıklarını belirten Turgay Doğan ‘Şimdi önümüzde ikinci hedefe ulaşmak için oynayacağımız baraj maçı var. Osmancık olarak geçtiğimiz yıllarda mücadele ettiğimiz Bölgesel Amatör Lig’de yeniden olmak istiyoruz ve bunun içinde pazar günü elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.

Benim tüm taraftarlarımızdan isteğim tribünde sağduyulu olmaları sportmence sadece takımlarını desteklemeleri. Saha içine olumsuz enerji ve kötü örnek vermekten kaçınmaları. Osmancık Belediyespor olarak bizler başkanından taraftarına kadar hepimiz bir ailenin parçalarıyız ve hepimizinde birbirine karşı sorumluluğu var. İçimizden yanlış yapanlar olursa onlara engel olmamız gerekir.
Taraftarlarımız şundan emin olsunlar bizler sahada kazanmak adına elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Sonuçta rakibimizde kazanmak isteyecek ve iki takımdan birisi üzülecek. Üzülen biz olmak istemiyoruz. Fakat futbolun içinde bununda olduğunu unutmamak gerekir.
Rakibimiz tecrübeli isimlerden kurulu güçlü bir kadrosu var. Bizde sezon boyunca gösterdiğimiz birlikteliği ve sağlam duruşu pazar günü sahaya yansıtarak maç sonunda kazanan takım olmak istiyoruz. Sonuç ne olursa olsun maç sonunda herkesin birbirini kutladığı ve teselli ettiği bir ortam olması en büyük dileğimiz’ dedi.

Genç antrenör futbolcu Turgay Doğan takım olarak sakat futbolcularının bulunmadığını pazar günü tam kadro olarak sahada mücadele edeceklerini belirtti ve maçın centilmence ve fair play anlayışında geçmesini diledi.

Editör: Haber Merkezi