HARUN AKKAYA
Çorum FK’nın cuma akşamı renklerine bağladığı Umut Kaya transferi sonrasında Kocaelispor’dan tepki geldi. Yeşil Siyahlı kulüpten yapılan açıklamada Kocaelispor ile söz kesen Umut Kaya’nın daha sonra Çorum FK ile anlaşmasına anlam veremediklerini belirttiler.

Kocaeli gazetelerinde çıkan haberlere göre Umut Kaya ile geçtiğimiz hafta ile görüşen Kocaelispor yönetimi menajeri ile yapılan görüşme sonunda anlaşma sağlandığını belirti. Yazıda Aydınspor’da Kocaelispor Teknik Direktörü Sebahattin Dinçel’in öğrencisi olan Umut Kaya’nın anlaşma sağlanmasının ardından pazartesi günü imza atmak üzere geleceğini belirterek ayrıldığı yazıldı.

Aynı gün akşam saatlerinde Umut Kaya’nın Çorum FK ile anlaştığı haberleri üzerine kendisine ulaşamayan Kocaelispor yönetimi kendisine aramasına karşın ulaşamadıklarını belirterek bu davranışı etik bulmadıklarını söylediler. 
Yazıda ayrıca Çorum FK Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yalçın’ın Sportif Direktör olarak ünvanı yazılırken, ‘Biz Kocaelispor’u çok seviyoruz ve çok da iyi ilişkilerimiz var. Umut’un Kocaelispor ile söz kestiğinden haberimiz yoktu. Futbolcu bize bundan bahsetmedi’ sözlerine yer verdi.

Kırmızı Siyahlı takımın Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yalçın, Umut Kaya’nın serbest bir futbolcu olduğunu başka kulüplerlede görüşebileceğini, kendilerininde bu kapsamda görüştüklerini ve Kocaelispor’un önerdiği rakamında altında bir fiyat ile anlaştıklarını söyledi. Burda tercihin futbolcuya ait olduğunu belirten Yalçın, transfer döneminde bu tür şeylerin yaşanabileceğini ancak bunların camialar arasında sorun olmayacağına inandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi