Yeni Çorumspor play-off yarı final ilk maçında evinde Kocaelispor’a 1-0 mağlup olarak umutlarını azalttı. Kırmızı Siyahlı takım rakibi önünde çok kötü bir futbol ortaya koyduğu maçta konuk takım daha farklı kazanacağı pozisyonları bulmasına karşın kırmızı siyahlı takım teknik heyeti maça başlarken ve yaptığı hamleler ile oyunu çevirmekten çok uzak bir görüntü ortaya koydu.

Maça Çorumlu futbol severler büyük ilgi gösterdiler ve Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stad’ı son yıllarından en yoğun taraftarına sahne oldu. Teknik Direktör Bahri Kaya maça iki savunma ağırlıklı ön libero ile Osman ve Muhammed ile başladı. Buna rağmen orta sahada topa sahip olamayan kırmızı siyahlı takım rakibe çok büyük boş alanlar verdi.

İlk dakikalardaki kötü görüntü 15. dakikadan itibaren biraz olsun düzelir görüntü versede hücumda tek umudu Mert’in sol kanattan geliştirdiği ataklara bağlayan kırmızı siyahlı takım sağ kanattan hiç atak geliştiremedi.

Bu kötü görüntü karşısında Kocaelispor orta alanda Burak ve Sefa’nın etkili oyunu sonucunda pozisyonlar buldu. Bu ataklarda son vuruşlarda başarılı olamayınca ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi. İkinci yarıya Teknik Heyetin hamle yapması beklenirken aynı tertiple başladı.
Kötü görüntü devam edince 54. dakikada ilk hamleyi yapan Yeni Çorumspor’da yine fazla değişen bir şey olmadı. Kocaelispor orta alanda top tutamayan kırmızı siyahlı takım önünde çok rahat pozisyonlar buldu bu ataklarda savunmada Mümin yaptığı kritik müdaheleler ile rakibe gol izni vermedi.
Kocaelispor golüne kadar ikinci hamleyi yapmayan Çorumspor Teknik Heyeti bu dakikada Barış ve Kaan hamlesini yaptı ancak bu dakikadan sonrada konuk takım iyi kapanarak Yeni Çorumspor’a pozisyon vermedi ve maçtan 1-0 galip ayrılarak finale yükselme yolunda büyük avantaj yakalayarak evine döndü.