HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor’dan ikinci yarıya çok kötü başlangıç. Kırmızı Siyahlılar ikinci yarının ilk hafta maçında Muğlaspor deplasmanında rakibine 2-0 mağlup olurken özellikle ikinci yarıdaki çok kötü futbol akıllarda büyük soru işaretleri oluşturdu.


Devre arasında Antalya’da üç hafta süren bir çalışmanın ardından direk Muğlaspor maçına geçen Yeni Çorumspor maçın henüz ilk dakikalarında yediği golle mağlup duruma düştü, İlk yarıda topa daha çok sahip olan ve pozisyonlar üretmeye çalışan ancak ceza sahası içinde etkili olamayan kırmızı siyahlı takım hücumda yine beklenen performansından uzak bir görüntü verdi.


Buna karşın savunmada da inanılmaz boşluklar bırakın kırmızı siyahlı takım ikinci yarıda toparlanır ümitlerinide boşa çıkardı. İlk yarıdakinin aksine topa sahip olamayan ve bir türlü oyun kuramayan Yeni Çorumspor’da ayakta kalan tek isim bile ortaya çıkamadı. Bu kadar etkisiz bir görüntü veren kırmızı siyahlı takım karşısında devre arasında yollar ayrılan Akın ev sahibi takımın en etkili isimleri arasında öne çıkması diğer dikkat çeken olay oldu.
Teknik Direktör Mehmet Aurelio Muğlaspor maçına beklenen onbir ile çıktı ancak henüz 17. dakikada Batuhan’ın sakatlanıp çıkması ile oyun düzeninde değişiklik yaptı ve 4-4-2’ye döndü. İlk yarıda rakip kale önünde daha çok görülen ve etkili olan ancak buna karşın pozisyon bulamayan Yeni Çorumspor ikinci yarıda ise tamamen döküldü.


Topa sahip olamayan ve hepsinden önemlisi sahada isteksiz bir görüntü veren kırmızı siyahlı takımda yapılan oyuncu değişiklikleride sonuç vermeyince ikinci yarıya çok kötü bir futbol kötü bir sonuç ve kötü bir başlangıç yaptılar.
Maçı yaklaşık 100 kadar Çorum’dan giden ve Muğla’da oturan Çorumlular ile birlikte yaklaşık 500 kadar Muğlaspor taraftarı izledi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:
8. dakikada ev sahibi takım golü buldu. Bu dakikada orta alanda sol taraftan ceza sahasına yapılan ortada savunma seyretti Muğlaspor’un tecrübeli golcüsü seyretmedi topla buluştu indirdi kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldığı anda topu köşeden ağlara göndererek ev sahibi takımını 1-0 öne geçirdi.
22. dakikada rakip kaleye ilk şutunu 20 metreden kazanılan faul atışında Yakup ile çeken kırmızı siyahlı takımın bu atağında top yandan az farkla auta gitti.
İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve ilk yarıyı Muğlaspor takımı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda ise bir kıpırdanma bekleyen Yeni Çorumspor tam tersine çok kötü bir görüntü ortaya koydu.
79. dakikada ev sahibi takım ikinci gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun topta Osman hareketlende sağ çaprazdan ceza sahasına gelmeden ileri çıkan Onurcan’ın üzerinden aşırdı ancak Onurcan dönerektopa sahip oldu ve kalesinde gole izin vermedi.
86. dakikada sağ kanattan gelişen Muğlaspor atağında Murat Can’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Salim kafayı vurdu kaleci Onurcan topa sahip oldu.
90+2. dakikada ev sahibi takım ikinci golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada savunmada Kemal kafa ile uzaklaştırmak isterken rakibine asist yaptı ve topu önünde bulan Semih penaltı noktasına yakın noktadan topu düzgün bir vuruşla Yeni Çorumspor ağlarına göndererek maçın skorunu belirledi: 2-0