YÜK­SEL BA­SAR
Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Bad­min­ton’da baş­lat­tı­ğı ye­ni­den ya­pı­lan­ma ça­lış­ma­la­rı­nın mey­ve­le­ri­ni top­la­ma­ya baş­la­dı. Yaş­la­rı kü­çük ol­ma­sı­na kar­şın ba­yan­lar­da Sü­mey­ye Er­kuş er­kek­ler­de ise Meh­met Can Tö­re­miş bü­yük abi ve ab­la­la­rı­nı ge­ri­de bı­ra­ka­rak An­ka­ra’da ya­pı­la­cak Ulus­la­ra­ra­sı Tur­nu­va­da mil­li for­ma­yı giy­me­ye hak ka­zan­dı­lar.
16-19 Ağus­tos ta­rih­le­rin­de An­ka­ra’da ya­pı­lan 15 Yaş Al­tı Tür­ki­ye Bad­min­ton Şam­pi­yo­na­sı’nda tek ba­yan­lar­da mü­ca­de­le eden Sü­mey­ye Er­kuş ken­di­sin­den iki yaş bü­yük ra­kip­le­ri ara­sın­dan ilk 32’ye gir­me­yi ba­şar­dı.
Tek er­kek­ler­de mü­ca­de­le eden Meh­met Can Tö­re­miş ise he­nüz 10 ya­şın­da ol­ma­sı­na kar­şın ken­di­sin­den dört yaş bü­yük ra­kip­le­ri ile gir­di­ği zor­lu mü­ca­de­le­le­ri ka­za­na­rak ilk 32 ara­sı­na gir­me­yi ba­şar­dı. Özel­lik­le ilk 16’ya gir­me ma­çın­da ra­ki­bi ile yap­tı­ğı mü­sa­ba­ka so­nun­da tüm sa­lon­da­ki iz­le­yi­ci­le­rin ve ha­kem­le­rin bü­yük be­ğe­ni­si­ni top­la­yan Meh­met Can Tö­re­miş ge­le­ce­ğin bu ka­te­go­ri­de­ki şam­pi­yon­luk ada­yı ola­rak gös­te­ril­di.
Sü­mey­ye Er­kuş ve Meh­met Can Tö­re­miş 20-23 Ey­lül ta­rih­le­ri ara­sın­da An­ka­ra’da dü­zen­le­ne­cek olan U 17 Ulus­la­ra­ra­sı Bad­min­ton Tur­nu­va­sın­da mil­li for­ma­yı giy­me­ye hak ka­zan­dı­lar.
Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Bad­min­ton an­tre­nö­rü Ba­rış Bo­yar ken­di­le­ri­ne bu ça­lış­ma­la­rın­da hep des­tek ve­ren ve yan­la­rın­da olan mil­let­ve­ki­li Oğuz­han Ka­ya, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül, ve Ku­lüp Baş­ka­nı Na­dir So­lak’a şah­sı ve tüm tek­nik ve spor­cu­la­rı adı­na te­şek­kür et­ti.

Editör: Haber Merkezi