YÜKSEL BASAR
Liseli Gençler Judo İl Birinciliği dün Judo Spor Salonu’nda yapıldı. Erkeklerde 17 sporcu mücadele ederek sıkletlerinde birinci olmak için mücadele ederken bayanlarda ise dört sıklette dört bayan sporcu maç yapmadan birinci oldular.


Erkeklerde 17 sporcunun mücadele ettiği Liseli Gençler Judo İl birinciliğinde 50 kiloda Cumhuriyet Lisesi’nden Hüseyin Eren Üstündağ birinci Şehit Osman Arslan Araştırma Lisesi’nden Mehmet Yaşar Yücel ikinci Fatih Anadolu Lisesi’nden Mehmet Yetik üçüncü oldu.


55 kiloda Demer Koleji’nden Duman Kutluhan Alpaslan birinci, Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İbrahim Bolat ikinci Demer Koleji’nden Mustafa Tarık Öbekci üçüncü oldu. 60 kiloda ise en fazla sporcu mücadele etti ve Spor Lisesi’nden Batuhan Demiröz birinci Alaca METAL’den Engin Tosun ikinci Atatürk Anadolu Lisesi’nden Tuğrul Enes Güngör üçüncü Alaca Şehit Nebi Tualtay Anadolu Lisesi7nden Muhammet Pembe dördüncü oldu.


66 kiloda Açık Lise’den Mikail Pembe birinci İnönü Anadolu Lisesi’nden Emircan Karabacak ikinci oldu. 73 kiloda Merkez Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Görkem Ali Akyol birinci Alaca Şehit Nedim Tuğaltay Anadolu Lisesi’nden Alperen Karslı ikinci Hayrettin Karaman Anadolu Lisesi’nden Batuhan Çelik üçüncü oldu. 81 kiloda Spor Lisesi’nden Ziya Mert Şahin ve 90 kiloda aynı okuldan Emircan Zaid Solak rakipsiz olarak birinci oldular.


Genç bayanlarda ise sıkletlerinde rakibi olmadığı için 40 kiloda Spor Lisesi’nden Emel Uçar birinci, 48 kiloda Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Şeyma Hacer Yağlı, 52 kiloda Özel Pınar Koleji’nden Dilara Sol ve +70 kiloda Spor Lisesi’nden Hasret Sabuncu birincilik ödülünü aldılar.
Liseli Gençler Judo il birinciliğinde sıkletlerinde birinci olan sporcular 12-13 Ocak tarihlerinde Amasya’da yapılacak olan  Grup birinciliğinde mücadele etmeye hak kazandılar.