HALİL ÖZTÜRK
Çorum FK yeni sezonun ilk maçını yeni stadyumda oynayacak. Yapımı yılan hikayesine dönen ve uzun badireler sonunda geçtiğimiz hafta içinde Belediye’den bakanlığa devri yapılan yeni stadyum bir hafta süren hummalı bir çalışma sonucunda yeni sezonun ilk maçına yetiştirildi.

Geçtiğimiz ay sonunda stadı inceleyen AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan stadın ilk maça yetişeceğini açıklamıştı. Fakat liglerin başlaması yaklaşmasına rağmen eksikler giderilmemişti. Önceki hafta içinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, stadın devrinin Belediye’den Bakanlığa yapıldığı müjdesini verdi.

Bu aşamadan sonra ise gerek Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer gerekse Çorum FK Yönetimi ve Kulüp Müdürü hummalı bir çalışmaya girdiler. Normal şartlarda sürecin bu kadar kısa sürede tamamlanması mümkün değildi. Bu  noktada devreye giren Ahmet Sami Ceylan prosedürlerin tamamlanarak raporların çıkması için gerekli birim müdürleri ile görüştü ve sürecin kısa sürede tamamlanmasını sağladı.

Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ında destekleri saha değişimi dün akşam saatlerinde tamamlandı.
Öte yandan maçın gece oynanması için yapılan girişim ise ilk maçta risk oluşturması nedeni ile bu maçlık ertelendi. Federasyon’un tesbit ettiği ufak eksikleri 1 Aralık tarihine kadar tamamlaması için süre verildi.

Editör: Haber Merkezi