HALİL ÖZTÜRK
2. Amatör Küme Final Grubunda dördüncü hafta maçında Mecitözü Gençlerbirliği, Çorumspor’u deplasmanda 2-1 yenerek bitime iki hafta kala 1. Küme’ye çıkmayı garantiledi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Çorumspor ikinci yarının başında 1-0 öne geçtiği maçta son bölümde yediği gollerle 2-1 mağlup olarak 1. Küme umutlarını bitirdi.

1 nolu sahada oynanan maç beklendiği çok büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk yarıda iki takımında hücumda etkili olamadığı devre 0-0 beraberlikle sona erdi. Maçın devre arasında yaşanan gerginlikler Emniyet güçlerinin müdahelesi ile büyümeden önlendi.

İkinci yarının hemen başında Çorumspor kazandığı penaltı atışını Ahmet Oğuz gole çevirdi ve kırmızı siyahlı takım maçta 1-0 öne geçti. Sonraki bölümde Mectözü Gençlerbirliği gol için yüklendi ve 78. dakikada kulüp başkanı takım kaptanı ve golcüsü Özkan’ın attığı golle skoru 1-1 yaptı.

Maçı kazanmak zorunda olan Çorumspor sonraki bölümde baskı kurdu ancak gerilen maçın uzatma dakikalaında kırmızı siyahlı takımda Atakan ve Ahmet Oğuz rakiplerine yaptıkları hareketler sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldılar. Maçın 90+2. dakikasında golcü Özkan yine sahneye çıktı ve kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 1-2 yaptı.

Sahadan 2-1 galip ayrılan Mecitözü Gençlerbirliği 9 puanla ikinci sıradaki yerini korudu ve son iki maç öncesinde 1. Küme’ye çıkmayı garantiledi. Ligde son hafta oynanacak Mecitözü Gençlerbirliği - Ulukavkaspor maçı ligi birinci ve ikinci bitirecek takımı belirleyecek.