HALİL ÖZTÜRK
Şentepe…Ankara’da yaşayanlar bilir. Başkentimizin,Yedi Tepeli Şehir İstanbul’a nazire yaparcasına yükselen birkaç tepesinden biri...Sert kayalıklar üzerinde, Orta Anadolu şehirlerini andıran bir yerleşim yeriyken, şimdilerde kentsel dönüşümle birlikte daha modern bir görünüme kavuşan ama kimliğini korumayı başarabilen semt…


Hikayemiz de tam burada geçiyor.Bakmayın hikaye dediğimize.Hikaye değil roman çıkar bu öyküden.Kuruluş tarihi itibariyle üç yılını bile doldurmamış bir spor kulübü oyuncularının hem de yaşlarına başlarına,boylarına poslarına bakmadan değme ismi büyük rakiplerine meydan okuyuşlarının,kendilerini küçük görenlere başkaldırışlarının hikayesidir burada yazılanlar.


 Dünya spor tarihinde sayısız başarı hikayeleri elbette vardır.İmkansızları başaran nice cesur sporcular gelmiş geçmiştir şimdiye kadar.Voleybol gibi teknik olarak zor bir branşta,rakiplerinizin kurumsal gücüne,geniş oyuncu havuzlarına sahip olmalarına aldırmadan ve bu spor için gerçekten kısa denilebilecek bir sürede böyle bir başarılı sonuca ulaşmak, her türlü övgüyü hak ediyor.


 2018’in Mayıs ayında başladı yolculuğumuz.O zamanlarda adı henüz konulmamış bir yolculuktu bizimkisi. Sürücü koltuğunda, okul ve kulüp spor branşlarında birçok başarıya imza atmış Merdan Özkeçeli hocamız oturuyordu.Yıllar önce bir kura çekiminde aynı masada otururken tanıştım kendisiyle. O günden bugüne gelişti arkadaşlığımız, önceleri rakiptik; takdirle ve gıptayla takip ederdik başarılarını. Birkaç kez istedik beraber çalışmayı. Bazı engeller girdi araya. Neticede bu sezon bizlerle olmayı yeniden isteğince hiç düşünmeden kabul ettik bu teklifini. Yarışacağımız yaş grubuna uygun hatta bir sonraki sezonu da hesaba katarak daha küçük yaştaki sporcularımızdan en yetenekli olanları onun tecrübeli ellerine emanet ettik. Hedefimiz aslında 2019-2020 sezonunda önce Ankara sonrasında da Türkiye finallerinde iyi bir derece elde etmekti.


 Tüm takımların sezonu kapattıkları,sporcuların tatile çıktıkları dönemlerde yoğun bir şekilde işe koyuldu hocamız ve oyuncularımız. Kolay değildi çünkü. Üç dört kişi dışında çoğu sporcumuz ilk kez böyle bir rekabetin içine girecekti. Çok tecrübesizlerdi. Hocamız kendi yetenek ve birikimlerine güvenerek bir Ankara derecesi hedefini bizlerle paylaştığında ne yalan söyleyelim biraz tereddütle karşılamıştık bu söylemini. Üç aylık yaz dönemi çok sıkı bir antrenman temposuyla geçti.Hazırlık maçlarının sonuçları umutları yeşertiyor,oyuncuların özgüvenlerini artırıyordu.


 Sezonun ilk maçı gelmişti ve rakip Ankara’nın voleybolda marka kulüplerinden Halkbank’tı.Kolay değildi bu maça çıkmak. Eminim çoğu çocuğumuzun ayakları titremiştir maç boyunca.Velilerimiz de tribünlerde heyecanla maçı izliyorlardı.İyi oynuyorduk ama tecrübe eksikliği ve heyecan maçı yenik bitirmemize yol açtı. Yılmadı takım, asla moralini bozmadı kızlarımız. Yedi maç sonunda grubu ikinci sırada bitirerek final grubuna kalmıştık.8 takım kıran kırana bir rekabetin içine girmişti.Final grubunun ilk maçı bir başka marka takım İlbank ileydi. Maçı kaybetmiştik ama rakibe çok zor anlar yaşatmıştık. Maç sonu rakibin galibiyet sevincini görünce bizden ne kadar çekinmiş olduklarını anladık İşte o zaman başaracağımıza inancımız daha bir arttı.Sonrasında rakiplerimizi teker teker yenmeyi başardık.Kızlarımız maçlarda zaman zaman hatalar yapsalar da kazanmaya o kadar inanmışlardı ki karşılarındaki rakibin adı,fiziksel üstünlüğü onların gözlerini asla korkutmuyordu. Hele 2-0 geriden gelerek kazanılan iki Karayolları maçı oynadık ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Tribünlerde bir bayram havası esiyordu. Şentepe adına dudak büken rakip veliler maçlar ilerledikçe bizlere ve oyuncularımıza saygı duymaya başladılar.


 Final maçları sonunda, voleybol çevrelerini de şaşkına uğratan bir sonuçla Ankara’mızın tanınmış ve voleybolda isim yapmış birçok kulübünü geride bırakarak ilk üç içinde yer almayı başardık. .Bu sevinç ve gururu bizlere yaşatan hocamızı ve çok çok büyük özveriyle mücadele eden oyuncularımızı ellerimiz acıyana kadar alkışlıyoruz.Onlarla ne kadar gururlansak azdır. Sırada Türkiye finalleri var. Umud ediyoruz ki başkentimizi diğer üç veya dört takımımızla birlikte en güzel şekilde temsil edecektir oyuncularımız.Yazımın başında öykü değil roman çıkar bu hikayeden,demiştim.İnşaallah gelecek sezon kızlarımız bu kez roman yazdıracaktır.


 Yazımı noktalarken, ilk maçtan son maça kadar tribünlerde çocuklarını yürekten destekleyen ve bizleri en güzel şekilde temsil eden değerli velilerimize,”ben” değil “biz” olmayı başaran tüm yönetici arkadaşlarıma da en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
 GELİYORUZ DİYE KAYALIKLI ŞENTEPE’DEN BAKMAYIN BİZE LÜTFEN TEPEDEN TEPEDEN ALDATMASIN SİZLERİ DIŞ GÖRÜNÜMÜMÜZ MAÇ SONLARI DÜŞÜYOR BİR BİR YÜZÜNÜZ


Önümüzdeki sezonun romanında buluşmak ümidiyle…Bizi izlemeye devam edin…
SAYGILARIMLA…