HA­LİL ÖZ­TÜRK
Gü­reş’de yıl­dız­lar ve genç­ler­de bay­ram son­ra­sın­da baş­la­ya­cak mil­li ta­kım kamp­la­rı­na Ço­rum’dan beş isim da­vet edil­di. Yıl­dız­lar­da Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı Genç­ler­de ise Ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­la­ra ha­zır­lık kamp­la­rı lis­te­le­ri açık­lan­dı.
Yıl­dız­lar Gre­ko­ro­men Dün­ya Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı ha­zır­lık kam­pı­na Ço­rum’dan iki gü­reş­çi da­vet edil­di. Gü­reş Fe­de­ras­yo­nu’nda ya­pı­lan açık­la­ma­ya gö­re 16 Ha­zi­ran’da baş­la­yıp 4 Tem­muz’da so­na ere­cek ve An­ka­ra Kı­zıl­ca­ha­mam’da ya­pı­la­cak olan kam­pa 55 ki­lo­da Sun­gur­lu’da ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren ve An­ka­ra TKİ adı­na min­de­re çı­kan Mert İl­bars ile yi­ne ça­lış­ma­la­rı­nı Sun­gur­lu’da sür­dü­ren ve Ço­rum Be­le­di­yes­por adı­na min­de­re çı­kan 65 ki­lo­da Tan­sel Can Ör­tü­cü Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı’nda mil­li ma­yo­yu giy­mek için mü­ca­de­le ede­cek­ler.
Yıl­dız­lar Ser­best Gü­reş Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı ha­zır­lık kam­pı ise 17 Ha­zi­ran ile 1 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da An­ka­ra El­ma­dağ Kamp Eği­tim Mer­ke­zin­de ya­pı­la­cak. Bu kam­pa ise Ço­rum Genç­liks­por’dan Yu­suf Er­yü­cel ve 110 ki­lo­da Ço­rum Be­le­di­yes­por’dan Mus­ta­fa Tay­yip Kü­çük ka­tı­la­cak.
Genç­ler Ser­best Gü­reş Mil­li Ta­kı­mı Ulus­la­ra­ra­sı şam­pi­yo­na­lar ha­zır­lık kam­pı 17 Ha­zi­ran ile 2 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da Niğ­de De­mir­ka­zık’ta ya­pı­la­cak. Bu kamp­ta ise Ço­rum Be­di­yes­por spor­cu­su ve Hi­tit Üni­ver­si­te­si öğ­ren­ci­si 70 ki­lo­da Fa­tih Er­do­ğan da­vet edil­di.
Av­ru­pa Yıl­dız­lar Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı’nda mil­li ma­yo­yu gi­yen Mert İl­bars ve Tan­sel Can Ör­tü­cü bu kamp­ta­ki per­for­mans­la­rı ile 3-8 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da Hır­va­tis­tan’ın Zag­rep ken­tin­de ya­pı­la­cak olan Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı’nda mil­li ma­yo­yu giy­me­yi amaç­lı­yor­lar.