HALİL ÖZTÜRK
Büyükler Serbest Güreş Süper Liginde Çorum Belediyespor grubundaki altıncı maçında evinde konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 6-4 yenilerek ligi dördüncü olarak tamamladı.


Süper Lig’de 14 takım yedişerli iki gruba ayrıldı ve Çorum Belediyespor grubunda bundan önce yaptığı beş maçta üç galibiyet ve iki mağlubiyet alarak ligde kalmayı garantilemişti. Grupta ikinciliği garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile dün saat 11’de Tevfik Kış Spor Salonu’nda karşılaşan Çorum Belediyespor’u bu maçlarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, Çorum Belediye Spor Müdürü ve Çorum BElediyesi Gençlikspor Başkanı Nadir Solak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İbrahim Başbölük ile Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Hüsayin Karakuş yalnız bırakmadılar. Rakibi önünde on sıkletten sekizinci mindere çıkarak 4-4 berabere kaldı ancak iki sıklette sporcuların sakatlığı bulunması nedeni ile mindere çıkmadı ve rakibine 6-4 yenildi.


Çorum Belediyespor’da 65 kiloda Selim Kozan rakibi Murat Bektaş’ı 9-0 sayı ile, 70 kiloda Bilal Akbıyık Ruşen Ali Ucun’u 14-1 teknik üstünlük ile 74 kiloda İlyas Güneş Fazlı Eryılmaz’ı 2-1, 92 kiloda Fatih Erdin ise Cavit Demirtaş’ı 6-0 sayı ile yendiler.


57 kiloda Engin Çetin rakibi Ahmet Duman’a 2-0, 79 kiloda Serdar Çatal, Ayhan Sucu’ya 7-0, 86 kiloda Furkan Eker, Selim Yaşar’a tuşla, 97 kiloda Rasim Saraç ise Erhan Yaylacı’ya 8-6 yenilirken 61 kiloda Musa Şahin ve 125 kiloda Mücahit Alkaç ise sakatlıkları nedeni ile maça çıkmadılar ve hükmen mağlup oldular.


Bu sonuçlarla grupta ASKİ birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ikinci olarak final grubunda çapraz olarak yarı final ve final oynama hakkı kazandılar. Sancaktepe Belediyespor üçüncü Çorum Belediyespor dördüncü olurken Ankara TKİ beşinci, Edirne Trakya Birlik altıncı ve Tokat İl Özel İdarespor ise yedinci oldular. Bu son iki takım diğer grubun son iki takımı ile ligde kalma maçları yapacaklar.