HALİL ÖZTÜRK
Ankara’da dün sona eren Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda iki Çorumlu milli güreşçi şampiyon olarak Tokyo Olimpiyatları için büyük avantaj yakaladılar.

65 kiloda Selim Kozan ve 86 kiloda Fatih Erdin sıkletlerinde altın madalyanın sahibi oldular.

Son yıllarda Büyükler Türkiye Şampiyonalarında iki kategoride birden şampiyonluk başarısı gösteremeyen Çorum adına bu başarı tarihe geçti. Mindere Çorum kulübü adına çıkmasalarda Çorum’dan yetişmiş olan iki pehlivanın elde ettiği bu başarı genç nesillere çok iyi bir örnek olması tüm güreş camiasının ortak dileği.
Çorum Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’nde yetişen ardından Çorum Belediyespor kulübüne transfer olan iki şampiyon güreşçi geçtiğimiz yıl ekonomik olarak teklif edilen ücretin yarısına Çorum’da kalmayı kabul ettiler ancak olumlu cevap alamayınca İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübüne transfer oldular.

65 kiloda mindere çıkan Selim Kozan eleme maçlarını kazanarak yükseldiği final maçında Ankara ASKİspor kulübünden geçtiğimiz yıl 57 kiloda milli mayo ile Dünya ikincisi olan Süleyman Atlı ile karşılaştı. Rakibi önünde üstün bir oyun çıkartan ve minderden 8-2’lik skorla galip ayrılan Selim Kozan Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

86 kiloda İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına mindere çıkan Fatih Erdin eleme maçlarını kazanarak yükseldiği final maçında aynı kulüpte birlikte güreştiği Osman Göçen ile altın madalya maçına çıktı. Önceki yıl Çorum’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda yenilerek gümüş madalya kazanan Fatih Erdin Ankara’da rakibine bu kez bu şansı vermedi. Kontrollü bir mücadele sonunda rakibini 4-0 yenen Erdin sıkletinde şampiyon olarak hem rövanşı aldı hemde Tokyo Olimpiyatları için büyük avantaj yakaladı.

Şampiyonada Çorum adına mindene çıkan 21 güreşçi üç tanesi madalya maçında kaybettiler ve kürsüye çıkamadılar.

Editör: Haber Merkezi