HALİL ÖZTÜRK

Sungurlu Belediyespor’dan muhteşem bir geri dönüş. Erkekler 2. Lig play-off ikinci maçında Ankara Maliye İhtisas karşısında ilk iki seti kaybetmesine karşın sonraki üç sette muhteşem bir dönüşe imza atan ve rakibini 3-2 yenen Sungurlu Belediyespor hem 1. lig hedefine emin adımlarla ilerledi hemde galibiyet serisini 16 maça çıkardı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maça özellikle hücumda çok kötü başlayan ve saı üretmekte zorlanan temsilcimiz bu seti 25-23 kaybederek maçta 1-0 geride düştü. İkinci sette ise özellikle final bölümünde savunmadaki hatalar sonucunda farkın açılmasına engel olamayan Sungurlu Belediyespor bu setide 25-19’luk skorla kaybetti ve 2-0 geriye düştü.

Üçüncü sette ise tamamen farklı bir takım sahne aldı. Rakibin kolay sayı almasına izin vermeyen ve iyi savunma yapan, hücumda ise çok daha etkili bir görüntü veren Sungurlu Belediyespor seti 25-13 gibi farklı skorla alarak maçta 2-1’i yakaladı. Bu setin verdiği moralle oyunda üstünlüğü elinde tutan ve rakibin maçı almasına izin vermeyen temsilcimiz son bölümdeki etkili oyunu ile bu setide 25-21 alarak karşılaşmayı final setine taşımayı başardı.

Final setinde ise geriden gelmenin ve moralli olmanın verdiği avantajıda iyi kullanan Sungurlu Belediyespor birde rakibinin ilk günki maçtada beş setlik zorlu bir maçtan çıkarak gelmesi ve fiziksel düşüşlerde yaşamasını iyi değerlendirdi ve bu setide 15-9 alarak salondan 3-2 galip ayrılarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Sungurlu Belediyespor gruptaki son maçında Cizre Belediyespor ile karşılaştı. Bu maçtan bir puanla bile ayrılması halinde 1. lige yükselmek için finallerde mücadele etme hakkı kazanacak.