HALİL ÖZTÜRK
Okullu Yıldızlar Futsal Yarı Final Grubunda birinci olan Mustafa Kemal Ortaokulu Türkiye finallerinde mücadele etmeye hak kazandı. Eskişehir’de yapılan yarı final grup birinciliği çapraz maçında İstanbul Yunus Emre Ortaokulu’nu 4-3 yenen Mustafa Kemal Ortaokulu finallere gitmeye hak kazandı.

Sekiz takımın mücadele ettiği yarı final grubu maçları Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda  oynandı.  Çorum Mustafa Kemal Ortaokulu A grubunda yer aldı. Temsilcimiz ilk maçında Kayseri Melikgazi Hasan Polatkan Ortaokulu’na 3-1 yenilerek kötü başlangıç yaptı. İkinci maçında Mersin Mezitli Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu’nu 3-2 yenen temsilcimiz son maçında ise Antalya Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu 6-3 yendi.

Grup maçlarını altı puanla lider tamamlayan Mustafa Kemal Ortaokulu’nun ardından Kayseri temsilcisi ise 5 puanla grup maçlarını ikinci olarak tamamladı. Dü diğer gruptan ikinci olarak çıkan İstanbul Tuzla Yunus Emre Ortaokulu ile final grubuna yükselmek için karşılaştı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Cafer Saran yönetimindeki Mustafa Kemal Ortaokulu, Osmancan Arslan, Burak Saykal, Eren Koç, Eren Sararmış, Yusuf Doğan Yusuf Güldür, Hüseyin Gençoğlu, Ufuk Pekdaş, Caner Yaşar, Berat Gökgöz, Ömer Abrek Kaplan ve Efe Kayra Şeker’den oluşan kadrosu ile mücadele etti.
İstanbul Yunus Emre Ortaokulu ise ise Sıraç Bera, Musa, Efekan, Okan, Furkan, Tolgahan, Yasin, Gürkan, Mehmet Arda, Uğurcan, Cihan ve Hasan Hüseyin’li kadrosu ile mücadele etti. Rakibi önünde maça çok iyi başlayan Mustafa Kemal Ortaokulu Efe Kayda ve Yusuf Doğan’ın golleri ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdürdü ve Efe Kayra ile farkı açan temsilcimiz 3-0 öne geçti. İstanbul temsilcisinin bir golü ile umutlandı ancak Yusuf Doğan farkı yeniden üçe çıkardı ve skor 4-1 oldu.

Son bölümde oyundan düşen ve rakibine boş alanlar bırakan Mustafa Kemal Ortaokulu üst üste iki gol yedi ve skor 4-3 oldu. Son saniyeleri büyük heyecana sahne olan maçtan bu skorla galip ayrılan Mustafa Kemal Ortaokulu Türkiye’nin en iyi sekiz takımının mücadele edeceği finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Türkiye finalleri 22-26 Mayıs tarihleri arasında Düzce’de oynanacak.

Editör: Haber Merkezi