HALİL ÖZTÜRK
AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum FK’nın yeni sezonun ilk maçını yeni mabedinde oynayacağını belirterek camiadan bu takıma sahip çıkmaya ve destek vermeye davet etti. 

Ceylan dün beraberinde AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum FK Başkanı Fatih Özcan ile birlikte yeni stadyumda incelemelerde bulundu ve burda açıklamalar yaptı. Ceylan, Çorum FK’nın Çorum’un bir markası olduğunu bunu daha iyi noktaya taşımak için Fatih Özcan’a ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Sami Ceylan açıklamasında şunları söyledi: Geçen sene 2. ligde ilk yılımızda ilk devre iyi işler yaptık ikinci yarıda biraz düşüşler oldu ancak lige tutunduk.  İyi bir takım kurulduğuna inanıyorum.Stad büyük oranda tamamlandı sadece protokol tribünündeki koltuklar değişecek diğer bölümleri tamamlandı. Bunları bir kaç gün içinde değiştirerek teslim edecekler. Bu eksiklerin ardından belediye teslim alacak ve bakanlığa devredecek. Ondan sonra ligin ilk maçını inşallah burda oynayacağız.İlk maçta iyi bir sonuçla burdan ayrılırız.

17 locamız var bunları hizmete açıldıktan sonra Çorumspor taraftarlarına satarız ve kulübe gelir sağlarız. İyi koşan mücadele eden ve genç tecrübeli bir kadro oluşturuldu. Tüm taraftarlarımızla inşallah bu pandemi sürecinden biran önce kurtulup bu sahada 15 bin kişi ile buluşuruz. Başkanımızla güzel planlarımız varda ancak bu süreç nedeni ile erteledik. Seyircili başladığı anda burda kulübümüzün durumuna göre üst düzey bir takımla hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz.
Çorumspor’u olabildiğince siyasetten uzak tutmaya çalışıyoruz ve bunuda başardığımızı söyleyebilirim. Geçen sezon yaşanan ayrılık anında bu ekip ve Belediye Başkanımız Ahmet Ahlatçı ile birlikte oturduk görüştük ve kendisine destek verdik oda sağıolsun bizi kırmadı ve görevi kabul etti. Bizde verdiğimiz söz doğrultusunda elimizden gelen desteği verdik ve bugüne geldik.

Üç yıllık eylem planında inşallah o sene bu sene olur olmazsada seneye mutlaka olacaktır. Biz yine bu desteğimizi hatta daha fazlasını vereceğiz. Kendisi zaten büyük fedakarlık yapıyor. İnşallah bismillah diyerek girdik o sene bu sene olur diye istiyor ve bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Biz Fatih Başkan’dan sonuna kadar memnunuz allahda ondan razı olsun. Herkesin maksimum destek vermesi gerekiyor. Spor bir il için özellikle futbol en iyi tanıtım aracıdır. Çorum FK 3. ligde iken adı sanı duyulmuyordu 2. lige çıktık duymaya başladık 1. lige çıkarsak haftada kaç gün televizyonlarda gündem olacak Süper Lige çıktığımızda ise her gün gündemde olacak. Bir şehri tanıtacaksan en önemli öncelik futbol takımında olmalıdır’ dedi.

‘Ben bu aslan babayiğit kardeşimin sonuna kadar yanındayım’
Milletvekili Ahmet Same Ceylan Başkan Fatih Özcan’ın açıklamasının ardından yaptığı konuşmada sonuna kadar onun arkasında olduğunu söyledi. Ceylan konuşmasında şunları söyledi: Çorum FK’yı sahiplenen bir lokomatif geçmişten beri olmuştur bugünde vardır. Bu lokomatif kadroya diğerleride katkı verirler.  Ben bu aslan babayiğit kardeşimin sonuna kadar yanındayım. Hepsini geçiyorum Çorum’da doğup büyümüş bir abisi olarak her zamanın yanındayım ve olması için sonuna kadar zorlarım. El altıntan yaptığımız bir sürü işlerimiz var. Önemli olan Çorum FK’nın başarısı olması. Bu stad ilk maça yetişecek inşallah’ dedi.

‘Futbol sadece futbol değildir’
İncemede kısa bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı ise Çorum’a kazandırılan bir çok yatırımda Ahmet Sami Ceylan’ın emeğinin çok büyük olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. Ahlatçı futbolun sadece futbol olmadığını belirterek ‘Bir ilin tanıtımı için son derece önemli bir unsurdur. Başkanımızın önderliğinde inşallah Çorum FK Fenerbahçe, GalatasarayI ve Beşiktaş’ı bu mabedimizde yeneceğimize yürekten inanıyorum başkanımıza inanıyorum. Burda inşallah coşku ile yaşayacağımız maçları hep birlikte yaşayacağız’ dedi.