HARUN AKKAYA
Sungurlu Belediyespor U 19 takımından iki sporcu ve kulüp Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na gönderildi.
U 19’da şampiyonu belirleyecek Çimentospor - Sungurlu Belediyespor maçıyla ilgili tertip kurulu kararları açıklandı. Buna göre maçın kararı AFDK’ya sevk edilirken ayrıca Sungurlu Belediyespor’dan iki sporcu ve kulüp tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edildi.
Tertip Kurulu karanına göre Sungurlu Belediyespor’dan İbrahim Aydemir faul yaptığı rakip oyuncuyu tartakladığı ve yere düşürdüğü bu nedenle kırmızı kart gördükten sonra ise hakemi fiili saldırıda bulunduğu ve tokat attığı ardından rakip takım oyuncusuna tokat attığı ve yere düşen rakip oyuncuyu tekmelediği başka bir rakip oyuncuya kafasınayumruk karnına tekme ve yumruk atmaya devam ettiği küfür ederek tehditler savurduğu için AFDK’ya sevk edildi.
Aynı kulüpten Berkay Tıknazoğlu ise rakip oyuncuya kafa atarak yere düşürdüğü için AFDK’ya sevk edildi. Tertip Kurulu ayrıca maçı izlemeye gelen Sungurlu Belediyespor taraftarlarının müsabakının ikinci yarısında toplu olarak hakem ve futbol federasyonu aleyhine küfür içerikli tezahüratlar yaptıkları kendi takım sporcularını şiddete yönelten ve teşvik eden tezühüratlarda bulundukları olaylar sırasında da ter örgüleri aşarak 5-6 sının saha içine girerek ev sahibi takım sporcularına tekme ve tokat attıkları belirtildi.
Tertip Kurulu raporunda ayrıca Sungurlu Belediyespor’un bu sezon AFDK tarafından saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası  aldığı ikinci kez böyle bir olaya karıştığı için kulüp olarakta AFDK’ya sevk edildiği belirtildi. Kararda tüm raporlar ve görüntülerin maçın sonucu tescili ve alınacak kararlar için Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklandı.