HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Gelişim Liginde mücadele eden Çorum Belediyespor U 17 takımı Teknik Direktörü Ömer Özer pazar günü oynadıkları Erzincanspor maçının ardından kelimenin tam anlamı ile isyan etti. Genç Teknik adam Erzincan deplasmanında yaşadıklarını isyan etti ve son olarakta maçın orta hakemi Hakkı Şen’i allaha havale etti.


Pazar günü Erzincan’da oynanan maçın sahası kulübe bilgi verilmeden çim sahaya alınıyor. Normalde iki kategori maçları aynı sahada peş peşe oynanıyor. Ne hikmetse maçtan hemen önce U 17 maçı normal çim olan Mustakil Atletizm Pisti sahasına alınıyo ancak U 19 maçı daha önce belirlenen Demirkent Sentetik sahada oynatılıyor. Neden çünki U 17 kategorisinde ev sahibi takım iddialı.


Buraya kadar her şeye normal diyelim. Maçın sahasının değiştiğini Çorum Belediyespor kafilesi kaldıkları otelin müdüründen öğreniyor. Sonra maça çıkılıyor. Henüz 13. dakikada kırmızı siyahlı takımın en etkili ismi hiç bir açıklaması olmayan pozisyonda direk kırmızı kartla oyun dışında bırakılıyor.
Sonrasında da maçın hakemi Hakkı Şen görevini yapmaya devam ediyor. Çorum Belediyespor üç gol atıyor hepsinde maçın hakemi bir gerekçe buluyor ve iptal ediyor. İki tane net penaltı pozisyonuna devam diyor. Aynı hakem ceza sahasının yarım metre dışındaki faul pozisyonunu yardımcısının ısrarla pozisyon dışarda demesine karşın içerde veriyor ve penaltı noktasını gösteriyor. Sonuçta Hakkı Şen istediğini alıyor ve tuttuğu Erzincanspor takımı sahadan 1-0 galip ayrılarak liderlik koltuğuna oturuyor.


Çorum Belediyespor U 17 takımı Teknik Direktörü Ömer Özer bu yaşadıkları sonunda haklı olarak isyan ediyor ve emek hırsızı maçın hakemi Hakkı Şen’i Federasyon’a değil allaha havale ediyor. Sahada aslanlar gibi mücadele eden futbolcularını ise bu yürekli mücadelelerinden dolayı kutluyor ve alınlarından öpüyor,


Amacı kulüplere futbolcu yetiştirmek olam Bölgesel Gelişim Liginde bu yaşanılanlar Türk futbolunu yönetenlerinin ne kadar yanlış yolda olduğunun en açık göstergesi. Aynı ilin hakemlerinin yönettiği maçlardan ne bekliyorsunuzki. Herkes Çorum hakemleri değilki kendi memleketinin takımını tutuyor demesinler diye ortadaki pozisyonda bile tercihini konuk takımdan yana kullansınlar.