HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ön­cü Genç­lik ve Spor Ku­lüp­le­ri İs­tan­bul’da bir ara­ya gel­di. Top­lan­tı­ya Ço­rum Ön­cüs­por Bay­ka­nı Mus­ta­fa Yük­sel ile Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si Ha­lil İb­ra­him Bo­lat ka­tıl­dı­lar.

Tür­ki­ye ge­ne­lin­de fa­ali­yet gös­te­ren Ön­cü Spor Ku­lüp­le­ri top­lan­tı­sı üç gün sür­dü. İBB Ru­me­li Ka­va­ğı Mar­ma­ra­cık Genç­lik Kam­pın­da dü­zen­le­nen top­lan­tı­da Tür­ki­ye’de İmam Ha­tip nes­li­nin spor da tem­ci­le­ri olan il­le­rin bu­luş­ma­sın­da açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı Ge­nel Baş­kan Ya­vuz Kurt yap­tı ay­rı­ca CNNTÜRK Spor Mü­dü­rü Em­re Ti­lev, Ge­nel Mü­dür Meh­met Bay­kan, Genç­lik Spor İl Mü­dü­rü Ce­mil Boz, Ön­der Ge­nel Baş­ka­nı Ha­lit Be­ki­roğ­lu bi­rer se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı yap­tı­lar.

Kamp­ta Oku Dü­şün Der­ne­ği Ge­nel Baş­ka­nı Eği­tim ve Koç­luk Uz­ma­nı Ser­kan Ek­men ta­ra­fın­dan özel azır­la­nan ka­tı­lım­cı­la­rın­da kat­kı­la­rı ile al­gı­la­ma, ha­fı­za de­ne­ti­mi ve ira­de­nin kul­la­nıl­ma­sı ile il­gi­li eği­tim ve­ril­di. Ön­cü Genç­lik Spor Ku­lü­bü yö­ne­tim ku­ru­lun­dan Av. Ha­san Hü­se­yin Ka­len­der ka­tı­lım­cı spor ku­lüp­le­ri baş­kan­la­rı­na söz ve­re­rek ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bil­gi­ler sun­du­lar. Ço­rum Ön­cü Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü İl Baş­ka­nı Mus­ta­fa Yük­sel’de söz ala­rak Ço­rum’da­ki ça­lış­ma­lar hak­kın­da bil­gi ver­di. Us­ta öğ­re­ti­ci­ler, Top­lan­tı­da 4 bin yıl­lık ha­fı­za oyu­nu olan Man­ga­la, 1920 den son­ra dün­ya­ya ya­yı­lan T-Tan­gram Abo­lo­ne, Hi­ka­ye küp­le­ri oyun­la­rı­nın da prog­ra­ma dam­ga­sı­nı vur­du.

 Ana­do­lu’dan ge­len spor ku­lüp­le­ri­nin yo­ğun ka­tı­lım­la bü­yük il­gi gös­ter­dik­le­ri bu­luş­ma­da, Genç­li­ğe ve spo­ra da­ir so­run­lar ele alı­na­rak, ku­lüp ça­lış­ma­la­rın­da kar­şı­la­şı­lan prob­lem­ler, çö­züm öne­ri­le­ri ve ye­ni pro­je­le­rin ko­nu­şul­du­ğu bir is­ti­şa­re top­lan­tı­sı dü­zen­len­di. İl­ler­den ge­len ku­lüp baş­kan­la­rı top­lan­tı­da söz ala­rak yü­rüt­tük­le­ri ça­lış­ma­lar­la il­gi­li bil­gi ver­di­ler.

3 gün bo­yun­ca de­vam eden or­ga­ni­zas­yon ya­pı­lan branş ta­nı­tım­la­rı­nın ar­dın­dan İBB Mar­ma­ra­cık Genç­lik Kam­pı'nda dü­zen­le­nen spor mü­sa­ba­ka­la­rıy­la de­vam et­ti. Et­kin­lik Di­ri­liş Er­tuğ­rul se­ti­nin ge­zil­me­si ve ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı çe­ki­miy­le so­na er­di.