HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor ligin 29. hafta maçında bugün saat 15’de Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stad’ında Diyarbekirspor’u konuk edecek. Yerel seçimler nedeni ile hafta içine alınan maç öncesinde Yeni Çorumspor play-off yolundaki en yakın rakiplerinden birisi konumundaki Diyarbekirspor önünde galip gelerek avantajını artırarak devam ettirmek amacında.

Ligde geçtiğimiz hafta sonu maçında deplasmanda Bağcılarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı. Takipcilerininde puan kaybetmesi ile aradaki puan farkını koruyan Yeni Çorumspor evinde oynayacağı bugünki maçı kazanarak rakipleri ile arasındaki puan farkını açmayı amaçlıyor.
Yeni Çorumspor’da sakatlıkları devam eden Batuhan, Kaan ve Ferdi bugün oynanacak maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları biten Mücahit Haktan ve Barış’ın ise maç kadrosunda yer alacağı öğrenildi.

Konuk Diyarbekirspor ise sezon başından buyana gerek teknik heyette gerekse kadroda bir türlü istikrarı yakalayamadı. Geçtiğimiz hafta sonu evinde Bayburtspor’a yenildikten sonra dördüncü teknik adam Sertaç Küçükbayrak ile yollarını ayıran Diyarbekirspor takımı şimdilik Diyarbakır’lı antrenör Özcan Gökçeoğlu’nu getirdi. Bugünki maçta takımı Özcan Gökçeoğlu hazırladı.

Konuk takım Çorumspor maçından galibiyet ile ayrılarak play-off iddiasını kalan beş haftaya taşımak amacında. Diğer yandan ise ligde düşme hattındaki takımların üst üste kazanması ile takımlar arasındaki puan farkının kapanması tüm takımları tedirgin ediyor. Bu yüzden Diyarbekirspor Çorum’dan puan yada puanlarla dönmek için mücadele edecek.

Grupta üst sıraları yakından ilgilendiren bu zorlu maçta İstanbul bölgesi genç hakemlerinden Burak Kaplan düdük çalacak.

Editör: Haber Merkezi