SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Hakan Kaya, Furkan Ünlü.
23 NİSAN ORTAOKULU: Ali Berat, Selçuk, Cihad Can, Yusuf, Serhat, Kaan, Taha, Arda Koltaş, Arda Pelit, İlker, Gökay, M.Baran.
ÖZEL ÇORUM BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU: Meriç, M.Efe, Suat, Ayberk, Fatih, Ömer Faruk, Kaan, Bilgehan, Çağan, Murat, Barış, Mustafa, Emir.
PERİYOTLAR: 27-10, 15-10, 19-16, 16-9.

YÜKSEL BASAR
Okullu Yıldız erkekler basketbolda 23 Nisan Ortaokulu yine şampiyon oldu. Bu kategorideki üst üste şampiyonluk sayısını kimsenin net hatırlamadığı 23 Nisan Ortaokulu final maçında Özel Çorum Bahçeşehir Koleji’ni rahat bir oyun sonunda 77-45 gibi farklı skorla yenerek bu yılda mutlu sona ulaştı.
On okulun üç grupta mücadele ettiği yıldız erkekler basketbolda gruplarından birinci olarak çıkan iki okul yarı final maçlarını kazanarak finale yükseldiler. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final maçında 23 Nisan Ortaokulu bu alandaki rakipsizliğini bir kez daha gösterdi.
İlk periyottan itibaren üstün bir oyun çıkartan 23 Nisan ilk periyotu 27-10 devreyide 42-20 gibi farklı skorla önde tamamladı. Üçüncü periyottan itibaren tüm oyuncularına şans veren 23 Nisan son peniyota 61-36 önde girdi. Son periyotta ta üstünlüğünü devam ettiren 23 Nisan maçtan 77-45’lik skorla galip ayrıldı ve bu yılda şampiyonluğu kazandı.
23 Nisan Ortaokulu’nun bu kategoride şampiyonluk sayısı konusunda tam bilgi sahibi yok. Yıldız erkekler basketbolda 23 Nisan Ortaokulu’nun 13-14 yıldır bu kategoride şampiyonluğu kimseye bırakmıyor.

Üçüncülük kupası Mehmet Akif Ersoy’un

SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Furkan Ünlü, İsmail Hekim.
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU: Buğrahan, Mustafa, Alperen, Furkan, Oğuzhan, Cihangir, Celalcan, Taha, Turan, Hasan, Miraç, Serdar, Ali, Yusuf Can.
MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU: Ümeyir, Zeki Kaan, Talha, Mustafa, Melih, Hüseyin, Süleyman, Emirhan Pınar, Emirhan Kılıç, M.Arda, Yahya, Abdullah.
PERİYOTLAR: 15-7, 10-8, 11-10, 12-12.


Okullu Yıldız erkekler basketbolda üçüncülük kupasını Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu aldı. Aynı gruptan çıkan iki okul yarı final maçlarını kaybedince üçüncülük dördüncülük maçında karşı karşıya geldiler. Rakibi önünde ilk periyotta etkili başlayan Mehmet Akif Ersoy 15-7’lik üstünlük sağladı. İkinci periyotta oyunu dengeleyen Mustafa Kemal ilk periyotu 25-15 geride tamamladı.
Üçüncü periyotta ta kontrolü elinde tutan Mehmet Akif Ersoy son periyota 36-25 önde girdi. Son periyotta karşılıklı basketlerle geçti ve maçı ilk periyottaki oyunu ile 48-37 kazanan Mehmet Akif Ersoy üçüncü olurken Mustafa Kemal ise dördüncülük kupasını aldı.

Editör: Haber Merkezi