YÜKSEL BASAR
Çorum’da devam eden Liseli Gençler Basketbol Türkiye Şampiyonasısında grup maçları sona erdi. Bugün gruplarda ilk iki sırayı alan okullar çapraz olarak yarı finalde finale yükselmek için mücadele edecekler.
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan erkekler grup maçları sonunda A grubundan İstanbul Özel Mürüvvet Evyap Anadolu Lisesi birinci olarak çıkarken Bursa Özel Özlüce Doğa Anadolu Lisesi ise ikinci olarak yarı finale yükselmeyi başandı. B grubundan ise dün akşam saatlerinde oynanan son maçlar öncesinde Balıkesir Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olarak İstanbul Özel Esenkent Okyanus Anadolu Lisesi ise ikinci olarak yarı finale yükselmesi bekleniyor.
Hitit Üniversiesi Spor Salonu’nda oynanan bayanlar grup müsabakalarında dün oynanan maçlar sonunda A grubundan İstanbul Özel Florya Doğa Anadolu Lisesi birinci Ankara Özel Arı Anadolu ve Fen Lisesi ise ikinci olarak yarı finale yükselmeyi başardılar. B grubundan ise İstanbul Özel Oğuzkaan Koleji ve Mersin Özel Doğa Koleji takımları yarı finali garantilediler. Bu iki takım dün akşam son maçta birincilik ikincilik maçında karşılaştılar.


YARI FİNAL VE FİNALLER  HİTİT ÜNİVERSİTESİ’NDE
Liseli Genç erkek ve bayanlar Türkiye finallerinde yarı final ve final maçları Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda oynanacak. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeni ile Atatütrk Spor Salonu ‘nda proğram olduğu için maçların tamamı Üniversite salonunda oynanacak.
Bugün saat 11’de ilk maçta bayanlarda A grubu birincisi ile B grubu ikinci saat 13’de ise B grubu birincisi ile A grubu ikincisi okullar finalist olmak için mücadele edecekler. Bu maçların ardından saat 15’de ise erkeklerde A grubu birincisi ile B grubu ikincisi saat 17’de ise B grubu birincisi ile A grubu ikincisi karşılaşacaklar.
Yarın ise aynı salonda üçüncülük dördüncülük ve şampiyonluk maçları oynanacak.