HA­RUN AK­KA­YA

Okul Spor­la­rı Li­se­li Genç­ler Bas­ket­bol Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı Ço­rum’da baş­la­dı. Se­kiz er­kek ve se­kiz ba­yan ta­kı­mı­nın mü­ca­de­le et­ti­ği şam­pi­yo­na­nın tek­nik top­lan­tı­sı Anit­ta Otel’de ya­pıl­dı. Tek­nik Top­lan­ta­ya Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü Se­yit Ali Bü­yük, Mil­li Eği­tim Şu­be Mü­dü­rü Ah­met İnan, Genç­lik spor Şu­be Mü­dü­rü Sa­tı Yü­cel, Anit­ta Otel Ge­nel Mü­dü­rü Ha­san Özer Gök­men ile İl Tem­sil­ci­le­ri ve mü­ca­de­le ede­cek okul­la­rın ida­re­ci ve an­tre­nör­le­ri ka­tıl­dı­lar.

Eğer ve Bü­yük’un kı­sa se­lam­la­ma ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan grup­lar için ku­ra çe­ki­mi­ne ge­çil­di. Çe­ki­len ku­ra so­nu­cun­da se­ki­zer ta­kım dör­der­li iki gru­ba ay­rıl­dı. Er­kek maç­la­rı Ata­türk Spor Sa­lo­nu’nda ba­yan maç­la­rı ise Hi­tit Üni­ver­si­te­si Spor Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Spor Sa­lo­nu’nda ya­pı­la­cak.

Er­kek­ler­de A gru­bun­da İs­tan­bul Ö. Mü­rüv­vet Ev­yap Ana­do­lu Li­se­si, Bur­sa Özel Öz­lü­ce Do­ğa Ana­do­lu Li­se­si, An­ka­ra Özel Gür­cağ Ana­do­lu Li­se­si ve İz­mir Me­ne­men Özel Ge­li­şim Ko­le­ji B gru­bun­da ise İs­tan­bul Özel Esen­kent Ok­ya­nus Ana­do­lu Li­se­si, İz­mir Bay­rak­lı Özel Öbek Bo­ğa­zi­çi Ana­do­lu Li­se­si, Uşak Özel Fi­nal Te­mes Li­se­si ve Ba­lı­ke­sir Hay­dar Ça­vuş MTAL ta­kım­la­rı mü­ca­de­le edi­yor­lar.
Ba­yan­lar­da ise A gru­bun­da An­ka­ra Özel Arı Ana­do­lu ve Fen Li­se­si, İs­tan­bul Özel Şiş­li Açı Ana­do­lu Li­se­si, Di­yar­ba­kır Özel Kav­ram Te­mel Li­se­si ve İs­tan­bul Özel Flor­ya Do­ğa Ana­do­lu Li­se­si yer alır­ken B gru­bun­da İs­tan­bul Bü­yük­çek­me­ce Rı­za Sa­rı­alp Spor Li­se­si, Or­du Özel Al­tı­nor­du Açı Ana­do­lu Li­se­si, İs­tan­bul Özel Oğuz Ka­an Ko­le­ji ve Mer­sin Özel Do­ğa Ko­le­ji mü­ca­de­le edi­yor­lar.
Dün baş­la­yan grup maç­la­rı per­şem­be gü­nü so­na ere­cek ve cu­ma gü­nü grup­lar­da ilk iki sı­ra­yı alan ta­kım­lar çap­raz ola­rak ya­rı fi­nal­de kar­şı­la­şa­cak­lar. Bu maç­la­rı ka­za­nan­lar cu­mar­te­si gü­nü şam­pi­yon­luk kay­be­den­ler ise üçün­cü­lük dör­dün­cü­lük ma­çı­na çı­ka­cak­lar. Ya­rı fi­nal ve fi­nal mü­sa­ba­ka­la­rı Ata­türk Spor Sa­lo­nu’nda oy­na­na­cak.

Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı’nın açı­lış tö­re­ni dün Ata­türk Spor Sa­lo­nu’nda ya­pıl­dı. Böy­le­si­ne bü­yük bir or­ga­ni­ze­ye se­yir­ci il­gi­siz­li­ği dik­kat çek­ti. Açı­lış tö­re­ni­ne Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü Se­yit Ali Bü­yük ve Anit­ta Otel Ge­nel Mü­dü­rü Ha­san Özer Gök­men ka­tıl­dı. Say­gı Du­ru­şu ve İs­tik­lal Mar­şı’nın ar­dın­dan Eğer ve Bü­yük kı­sa bi­rer ba­şa­rı di­lek­le­ri ko­nuş­ma­sı yap­tı­lar ar­dın­dan da mü­sa­ba­ka­la­ra ge­çil­di.